Vabzdžių restorano Kaune lankytojai įveikia pasišlykštėjimą

Ar žinote, koks yra skrudinto svirplio, skėrio ar lervos skonis? O gal norėtumėte pasimėgauti ledinuku su skorpionu ir skruzdėlėmis? Jeigu esate smalsūs, drąsūs ir sugebėsite įveikti pasišlykštėjimą, šių bei daugybės kitų vabzdžių galite paragauti ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidėjusioje Tarptautinėje žemės ūkio ir maisto pramonės parodoje „Agrobalt“ įkurtame vabzdžių restorane „Pestaurant“.

Kaune atidarytame vabzdžių restorane galima pasmaguriauti skėriais, svirpliais, skruzdėlėmis, skorpionais ir vabalų lervomis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune atidarytame vabzdžių restorane galima pasmaguriauti skėriais, svirpliais, skruzdėlėmis, skorpionais ir vabalų lervomis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 3, 2014, 6:14 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:47 PM

Neįprastos vietos įkūrėja – bendrovė „Dezinfa“, užsiimanti kenkėjų kontrolės paslaugomis.

„Nutarėme žaismingai atkreipti dėmesį į kenkėjus ir iš jų paruoštais patiekalais nemokamai vaišinti parodos lankytojus“, – kalbėjo bendrovės „Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė.

Restorane galima pasigardžiuoti traškiais skrudintais skėriais, trijų skonių svirpliais – skrudintais, pagardintais kariu ir pasūdytais bei išmirkytais acte. Vabalų lervos pagardintos kepsnių ir meksikietiškais prieskoniais.

Saldumynų mėgėjai gomurį palepinti gali įvairaus skonio ledinukais, kurie pagardinti skorpionais, skruzdėlėmis, vabalų lervomis.

Patys pirmieji išdrįsę paragauti vabzdžių buvo maloniai nustebinti jų skonio. Svirpliai, skėriai ir kiti vabzdžiai primena miltinius patiekalus, saulėgrąžas, riešutus ar džiovintus vaisius.

M.Kutkaitės teigimu, ši idėja Lietuvoje – visiška naujiena, tačiau šių patiekalų jau prieš metus paragavo londoniečiai.

„Prieš metus minėjusi 85 metų jubiliejų tarptautinė kenkėjų kontrolės įmonių grupė „Rentokil“, kuriai priklauso „Dezinfa“, ta proga atidarė vabzdžių restoraną Londone.

Skrudinti svirpliai, skėriai, lervos, kaip ir šokoladu aplietos skruzdėlės, aštraus skonio sumuštiniai su balandžiais daugybei žmonių paliko neišdildomą įspūdį. Tikimės, kad lietuviai taip pat ilgai nepamirš mūsų ruoštų delikatesų skonio“, – kalbėjo M.Kutkaitė.

Moteris nuramino, jog restorano lankytojams siūlomi vabzdžiai specialiai auginti maistui, o ne kenkėjų naikintojų iškrapštyti iš plyšių, šiukšlių dėžių ar vietų, kuriose buvo su jais kovojama.

Mitybos žinovų teigimu, vabzdžiai turi daug žmogaus organizmui reikalingų medžiagų: baltymų, geležies, cinko, kalcio ir naudingų riebalų. Valgomųjų vabzdžių naudą patvirtino įvairios tarptautinės organizacijos. Pasaulyje yra valgoma apie 2 tūkst. rūšių vabzdžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.