Beje, burgundiškas jautienos troškinys dar skanesnis būna kitą dieną.
Burgundiška jautiena
4 žmonėms reikia:
2 šaukštų kukurūzų miltų
500 g jautienos be taukų (apatinės nugaros dalies), supjaustytos kubeliais
100 g lašinių
60 g svogūnų
1 skiltelės česnako
1 morkos
1 šaukštelio aliejaus arba taukų
2 stiklinių raudonojo burgundiško vyno
1 stiklinės vandens
laurų lapų, čiobrelių, rozmarinų, druskos, pipirų
Kubeliais supjaustytus lašinius kepkite su aliejumi specialiame emaliuotame puode dvigubu dugnu. Tuomet sudėkite mėsą su svogūnais ir gerai apkepinkite iš visų pusių. Kai mėsa apkepusi, reikia įpilti vyno ir vandens, įdėti druskos, pipirų, sutrintą česnaką, supjaustytą morką. Kai iškyla pirmieji burbuliukai, įberkite kukurūzų miltų ir virkite ant mažos ugnies 2,5 valandos.
Šį receptą išvertusi aktorė Karolina Masiulytė-Paliulienė į šį patiekalą dar deda apelsino žievelės, o puodą ant silpnos ugnies laiko 7 valandas – per naktį. Burgundišką vyną galima pakeisti vynu iš Langedoko-Rusijono vynuogynų.