Režisieriaus J.Miltinio receptas: burgundiška jautiena

Jeigu norite pamaloninti svečius ar šeimyną savaitgalio pietumis, imkitės šio klasikinio prancūziško patiekalo. Jis nereikalauja daug darbo, tačiau atima laiko – jautiena turi troškintis ilgai ir lėtai. Šis receptas – iš legendinio režisieriaus Juozo Miltinio užrašų.

Burgundišką jautienos troškinį reikia virti ilgai ir lėtai.<br>123rf nuotr.
Burgundišką jautienos troškinį reikia virti ilgai ir lėtai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2014, 11:56 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:57 PM

Beje, burgundiškas jautienos troškinys dar skanesnis būna kitą dieną.

Burgundiška jautiena

4 žmonėms reikia:

2 šaukštų kukurūzų miltų

500 g jautienos be taukų (apatinės nugaros dalies), supjaustytos kubeliais

100 g lašinių

60 g svogūnų

1 skiltelės česnako

1 morkos

1 šaukštelio aliejaus arba taukų

2 stiklinių raudonojo burgundiško vyno

1 stiklinės vandens

laurų lapų, čiobrelių, rozmarinų, druskos, pipirų

Kubeliais supjaustytus lašinius kepkite su aliejumi specialiame emaliuotame puode dvigubu dugnu. Tuomet sudėkite mėsą su svogūnais ir gerai apkepinkite iš visų pusių. Kai mėsa apkepusi, reikia įpilti vyno ir vandens, įdėti druskos, pipirų, sutrintą česnaką, supjaustytą morką. Kai iškyla pirmieji burbuliukai, įberkite kukurūzų miltų ir virkite ant mažos ugnies 2,5 valandos.

Šį receptą išvertusi aktorė Karolina Masiulytė-Paliulienė į šį patiekalą dar deda apelsino žievelės, o puodą ant silpnos ugnies laiko 7 valandas – per naktį. Burgundišką vyną galima pakeisti vynu iš Langedoko-Rusijono vynuogynų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.