Indiški pyragėliai su bulvių ir lęšių įdaru (receptas)

Tiems, kam nesvetima indiška egzotika, turėtų patikti šie paprasti vegetariški pyragėliai samosos. Neišsigąskite ilgo sąrašo ingredientų, nes didžioji jų dalis – tai įprasti ir lengvai parduotuvėje randami prieskoniai.

Tiems, kam nesvetima indiška egzotika, turėtų patikti šie paprasti vegetariški pyragėliai samosos.<br>N.Degutienės nuotr.
Tiems, kam nesvetima indiška egzotika, turėtų patikti šie paprasti vegetariški pyragėliai samosos.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Apr 6, 2014, 7:02 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:25 PM

Pyragėliams reikės:

1 pakelio filo tešlos

aliejaus arba tirpinto sviesto

1 didelės bulvės

1/2 puodelio rudųjų lęšių

1 šaukšto aliejaus

1/2 šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų

1 šaukštelio kumino sėklų

1 svogūno

1/2 šaukštelio malto kumino

1 šaukštelis turmeriko (ciberžolės)

1 šaukštelio garam masala priekonių (šio mišinio galima rasti daugelyje prieskonių parduotuvių)

1 šaukštelio curry miltelių

1/2 puodelio šviežios kalendros, sukapotos

Druskos, pipirų

Nedideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite stambiai supjaustytas bulves ir lęšius (apie 20 min). Jei liko daug vandens, didžiąją dalį nusunkite. Švelniai šakute patrinkite bulves, kad jos sukristų, bet nepavirstų į vientisą košę.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite garstyčių sėklas, ir kai jos ims spragsėti, suberkite kumino sėklas ir kitus prieskonius ir šiek tiek pakepinkite, kad išsiskirtų aromatas.

Suberkite svogūnus ir kepinkite maišant. Šiuos apkeptus svogūnus kartu su riebalais, kuriuose jie kepė, supilkite į bulvių ir lęšių masę, viską išmaišykite, atvėsinkite. Į atvėsusią masę sudėkite kapotas kalendras, patikrinkite ar netrūksta druskos, pipirų.

Filo tešlos lakštus supjaustykite juostelėmis (aš pjaustau išilgai trumpesnės kraštinės, padalinu lakštą pusiau, o tada kiekvieną puselę supjaustau į 4 juosteles), patepkite kiekvieną juostelę lydytu sviestu arba aliejumi, į viršutinį kampą dėkite mažą šaukštelį įdaro, tada tą kampą užlenkite trikampiu iki krašto.

Po to vėl trikampį lenkite link kito krašto. Taip suvyniokite į  mažą trikampio formos pyragėlį ir dėkite ant kepimo skardoje ištiesto pergamentinio popieriaus. Viršų patepkite aliejumi. Kepkite kol paruduos tešla (apie 20 minučių).

Pateikite su jogurtiniu mėtų padažu arba kalendrų čatniu.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.