Salotoms reikės:
2 saujų salotų lapų
1 saujos gražgarsčių
1 ryšulėlio krapų
120 g ožkų sūrio
5 slyvų (galima daugiau)
saujos pistacijų riešutų 2 šaukštų citrinos sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio medaus
Gaminame:
Slyvas supjaustome ketvirčiais.
Salotų lapus, gražgarstes ir krapus nuplauname ir nusausiname.
Pistacijas susmulkiname peiliu.
Kabiname šaukšteliu ožkos sūrį, formuojame rutuliuką, pavoliojame jį riešutuose.
Ruošiame padažą: citrinos sultyse ištirpdome medų, supilame aliejų, pamaišome.
Dedame į lėkštę salotų lapus, ant viršaus rutuliukus ir supjaustytas slyvas. Pašlakstome padažu. Skanaus!