Gardūs taurelių formos sausainiai pavyks tik atkakliausiems

Iš Prancūzijos kilęs desertų meistras Dominique'as Anselis visai neseniai pasauliui pristatė tikrų tikriausią kulinarinį šedevrą – pieno pripildytus sausainius, kurių forma iš pirmo žvilgsnio atrodo neįtikėtina. Niujorke dirbantis šefas savo klientus lepina sausainiais, primenančiais alkoholiniams gėrimams skirtas taureles.

Gardūs taurelių formos sausainiai – tik atkakliausiems.<br>Karin Lee nuotr.
Gardūs taurelių formos sausainiai – tik atkakliausiems.<br>Karin Lee nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2014, 6:04 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:29 PM

Ilgą laiką įvairiuose tinklaraščiuose sklandžiusios nuotraukos užminė mįslę: kaipgi pasigaminti ypatingo skonio valgomas taureles? Laimei, aktorė Karin Lee sugebėjo atkartoti paslaptimi laikytą D.Anselio receptą, kuriuo dabar vadovaujasi daugelis smaližių.

Jeigu ir jūs norite pasilepinti taurelių pavidalo sausainiais, reikės apsišarvuoti kantrybe ir galbūt pasitelkti fantaziją.

1. Pasigaminkite tešlą.

Sudedamosios dalys:

2 juostelės sviesto

1 ledo kubelis

2 stiklinės miltų

3/4 šaukštelio maistinės sodos

1 šaukštelis druskos

3/4 stiklinės baltojo cukraus

2 dideli kiaušiniai

2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

3/4 stiklinės rudojo cukraus

Nedidelė plytelė juodojo šokolado, susmulkinta mažais gabalėliais

Papildoma plytelė šokolado jau iškepusiems sausainiams 

Gaminimo būdas:

Ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies, kol šis įgaus auksinį atspalvį. Tirpinkite apytiksliai 5 minutes, nuolat sukdami keptuvę, tuomet išjunkite ugnį ir dar 15 sekundžių sukite keptuvę, kol sviestas įgaus tamsesnį atspalvį. Sviestą išpilkite į dubenėlį su ledo kubeliu ir įdėkite į šaldytuvą 20-čiai minučių, kad atšaltų. Nepamirškite kartais pamaišyti dubenėlio turinio.

Į kitą dubenį įberkite baltąjį cukrų, įpilkite vanilės ekstrakto ir įdaužkite 2 kiaušinius. Mišinį plakite plaktuvu apie 5 minutes, kol jis taps geltonai rudos spalvos ir įgaus tirštą konsistenciją.

Į tą patį dubenį įberkite rudojo cukraus ir iš šaldytuvo ištrauktą atšalusį sviestą. Plaktuvu ir vėl suplakite masę (plakti reikės apie 15 sekundžių). Kitame dubenyje sumaišykite maistinę sodą, miltus ir druską. Dubenį su miltais suberkite į jau suplaktą mišinį ir dar sykį išplakite. Plakdami į tešlą suberkite susmulkintą šokoladą, nepalikdami per didelių gabaliukų, mat taip tešloje atsivers skylės. Masę supilkite į sandarų indelį ir leiskite pastovėti per naktį (ne ilgiau  kaip 3 dienas). Tešla turėtų išeiti standi.

2. Tešlai nusistovėjus kibkite į darbą. Tam jums prireiks specialios kepimo formos (pavyzdį pamatysite nuotraukoje). Kraštus išklojus kepimo popieriumi, lieka tik iš tešlos suformuoti taureles ir į jų vidurį įdėti susuktą foliją, kad nesubliūkštų. Vietoj kepimo formos galima pasinaudoti metalinėmis taurelėmis.

3. Kepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 15 minučių. Leiskite atvėsti.

4. Paskutiniai akcentai. Ištirpinkite šokoladą ir rūpestingai padenkite juo visą taurelių vidų, kad į jas įpylus pieno sausainiai nesumirktų ir neprarastų savo formos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.