Sostinės širdyje – naujas saldumynų restoranas

Restorano pavadinimas buvo sugalvotas ne šiaip sau.

Naujame restorane rankų darbo konditerijos gaminių galima įsigyti išsinešimui arba jų paragauti vietoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Naujame restorane rankų darbo konditerijos gaminių galima įsigyti išsinešimui arba jų paragauti vietoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-15 11:49, atnaujinta 2018-02-14 16:08

„Naujos kavinės atidarymą pavadinčiau sugrįžimu į Gedimino prospektą, nes būtent ten buvo įsikūręs restoranas „Ponių Laimė“, o šalia jo turėjome labai gražią konditerijos parduotuvėlę. Mintis ir buvo atgaivinti būtent tą kavinę“, – pasakojo vienas iš bendrasavininkų Romualdas Zakarevičius.

Rankų darbo konditerijos gaminių galima įsigyti išsinešimui arba jų paragauti vietoje. Restorano meniu yra ne tik saldumynų, bet ir kulinarijos gaminių, šviežiai spaustų sulčių, vynų.

„Išmokome daug naujų receptų bei gaminimo paslapčių, todėl tikrai galime įgyvendinti didelio ar mažo smaližiaus fantazijas“ – kalbėjo R.Zakarevičius.

Restorano pavadinimas buvo sugalvotas ne šiaip sau.

„Bučinukai“ – tai netiesioginis vertimas iš sausainių Macaroni pavadinimo, kurių gaminimo procesas – ne iš lengviausių.

„Macaroni sausainių gaminimas – sudėtingas, nors jiems reikia tik trintų migdolų riešutų, cukraus ir baltymų. Mes važiavome specialiai į Prancūziją mokytis šio meno. Kiekvienas Macaroni sausainis skiriasi ne tik spalva, bet ir kremais, trintų uogų įdarais. Viena iš sėkmės formulių yra ta, kad „Stiklių“ konditeriai patys verda uogas, trina riešutus, ruošia kremus šitiems sausainiams.“ – pasakojo Romualdas.

Dažniausiai Romas semiasi idėjų būtent iš prancūzų.

„Likimas taip suvedė, kad Prancūzų ambasada pirmoji ištiesė pagalbos ranką ir nuo tada į Prancūziją važiuojame mokytis tiek kulinarijos, tiek konditerijos ypatybių“ – dėstė bendraturtis.

Dažniausiai restoranai, kavinės ar kitos maitinimo įstaigos turi unikalius patiekalus ar gėrimus, kurie tampa lyg vizitine kortele.

Naujojo restorano vizitinė kortelė - visi ten esantys patiekalai bei konditerijos gaminiai.

„Konditerijai nėra jokių standartų. Kiekvieną kartą gamindami atrandame ir sukuriame kažką naujo. Todėl galima drąsiai sakyti, kad mūsų skiriamasis bruožas – unikalūs gaminiai. Jų daugiau niekur mieste nerasite“ – pasakojo R.Zakarevičius.

Tiesa, yra keli gerai žinomi konditerijos gaminiai, kurie metai iš metų nepraranda populiarumo. Numeris vienas – tai Madame Pompadour tortas, kuris vienas iš populiariausių yra jau 20 metų. Napoleonas – taip pat vienas iš seniau žinomų tortų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.