Velykinės apelsininės bandelės – zuikučiai (receptas)

Jei dar nenusprendėte, kuo papuošti Velykų stalą, išsikepkite šių pavasariu kvepiančių zuikučių formos mielinių bandelių. Pasikvieskite į pagalbą vaikus – jiems tikrai patiks lipdyti zuikučių uodegėles.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (www.nidosreceptai.lt)

Apr 19, 2014, 1:41 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:59 PM

Reikės:

700 g miltų

30 g šviežių mielių

100 g lydyto sviesto

100 g cukraus

2 kiaušinių +1 kiaušinio aptepti

1 stiklinės šilto pieno

1/4 stiklinės šilto vandens

1/4 stiklinės apelsinų sulčių

2 šaukštų tarkuotos apelsino žievelės

1 šaukštelio druskos

Mieles mažame dubenėlyje sumaišykite su cukrumi, 2 šaukštais miltų ir šiltu vandeniu. Palikite šiltai, kad suputotų (15 min.). Miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druską. Viduryje padarykite duobelę ir į ją supilkite suputojusį mielių mišinį. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir supilkite į miltus. Maišykite dalimis įpildami šilto pieno, o pabaigoje supilkite lydytą sviestą, suberkite apelsino žievelę, labai gerai viską išminkykite. Tešla turi būti minkštutė, žvilganti. Sulipdykite ją į gumulą, padėkite šiltoje vietoje, pridenkite rankšluostėliu ir palikite pakilti (1,5 val.).

Iškilusią tešlą perkelkite ant darbastalio. Iškočiokite maždaug 1 cm storio kvadratą. Supjaustykite į maždaug 10 cm ilgio (1,5–2 cm pločio) juosteles. Nuo kiekvienos juostelės galo nupjaukite maždaug 1 cm gabalėlį – jis bus reikalingas zuikučio uodegytei. Kiekvieną juostelę perlenkite pusiau ir susukite į spiralę. Juostelės galiukus padarykite tarsi zuikučio ausytes. Iš nupjauto gabalėlio tešlos padarykite mažą rutuliuką – uodegytę ir ją priklijuokite lašeliu šilto vandens. Kiekvieną taip suformuotą bandelę dėkite į pergamentu išklotą skardą ir uždengę rankšluostėliu palikite, kad išaugtų šiltoje vietoje (30–40 min.).

Išsipūtusias bandeles patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite prieskonių mišiniu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 minučių, kol gražiai paruduos.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.