Ingredientai (12–15 vnt.):
- 75 g viso grūdo miltų
- 75 g avižų dribsnių
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 1 nuluptas ir supjaustytas obuolys
- 50 g susmulkintų graikinių riešutų
- 75 g medaus
- 60 ml saulėgrąžų aliejaus
- tarkuotos apelsino žievelės
Gaminimo būdas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Dubenyje sumaišykite miltus, avižų dribsnius, kepimo miltelius ir cinamoną. Į masę įdėkite obuolio gabaliukus, riešutus. Kitame dubenėlyje sumaišykite medų, aliejų ir apelsino žievelę. Abiejų dubenėlių turinį suverskite į vieną. Ant skardos šaukštu pilkite apvalius blynelius. Sausainius kepkite apie 10 minučių.