Savaitgalio skanėstas - vyšnių ir migdolų sausainiai (receptas)

Iš karto perspėju - išvaizda nė iš tolo neprilygsta skoniui! Šie sausainiai - patys skaniausi iš mano keptų. Minkštučiai, saldūs, su nedideliu rūgštelės poskoniu. Tikrai, nenoriu jų liaupsint, kad neatrodyčiau pagyrūnė, bet kitaip neišeina. O ir liaupsinu juk ne save, o sausainius. Juos, beje, galite pasidaryti kiekvienas. Užgaišite tik smulkindami džiovintas vyšnias.

Daugiau nuotraukų (1)

https://dovileskepiniai.weebly.com

May 18, 2014, 12:03 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:51 PM

Siūlau nieko nelaukti ir pradėti gaminti. Tik prieš tai noriu pastebėti, kad daug produktų šiame recepte matuojama mililitrais. Man tai pasirodė keista, tad pasitelkiau visas matematines žinias ir pakeičiau mato vienetus. Tikiuosi, dėl to receptas nepasikeitė.

Sausainiams prireiks:

80 g (120 ml) sveikų migdolų

80 g cukraus

25 g (35 ml) smulkintų džiovintų vyšnių

80 ml miltų

1 kiaušinio baltymo

2 šaukštelių aliejaus

1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto

1/4 šaukštelio migdolų ekstrakto

50 g tarkuoto baltojo šokolado.

1 žingsnis: susmulkiname migdolus trintuve. Peiliu susmulkiname džiovintas vyšnias.

2 žingsnis: smulkintas uogas, riešutus ir cukrų suberiame į vieną dubenį. Užpilame aliejaus, įmušame kiaušinio baltymą, įlašiname vanilės bei migdolų ekstraktų.

3 žingsnis: viską gerai išmaišome ir suberiame sijotus miltus. Vėl viską išmaišome.

4 žingsnis: rankomis formuojame nedidelius rutuliukus. Kadangi tešla kimbanti, retkarčiais sudrėkiname rankas šaltu vandeniu.

5 žingsnis : dedame sausainius į skardą, palikdami poros centimetrų tarpelius.

6 žingsnis: įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir pašauname sausainius. Kepame 10-12 minučių, kol pageltonuos apačia, o viršus išliks baltas.

7 žingsnis: garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje "pagrūdiname" baltą šokoladą. Į jį iki pusės merkiame pravėsusius sausainius, ant viršaus užberiame kapotų migdolų ir smulkintų džiovintų vyšnių.

"Grūdintas" šokoladas (angl. tempered chocolate) - šokoladą reikia grūdinti, kad atvėsęs jis būtų tvirtas, niekur nevarvėtų. O grūdinti šokoladą gana paprasta, tereikia palaikyti kuo žemesnę temperatūrą.

1) Sutarkuokite norimą kiekį konditerinio šokolado.

2) Trečdalį drožlių atsidėkite, o likusias tirpinkite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.

Pirmuoju atveju jums nuolat teks maišyti ir išimti šokoladą iš garų vonelės iškart, kai jis ištirps. Antruoju atveju kiškite dubenį su šokoladu į mikrobangų krosnelę 10 sekundžių. Ištraukite, pamaišykite ir vėl pakaitinkite. Taip darykite tol, kol jis ištirps.

3) Likusias šokolado drožles suberkite į ištirpintą šokoladą. Viską gerai išmaišykite, kad ir šios drožlės ištirptų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.