Siūlau nieko nelaukti ir pradėti gaminti. Tik prieš tai noriu pastebėti, kad daug produktų šiame recepte matuojama mililitrais. Man tai pasirodė keista, tad pasitelkiau visas matematines žinias ir pakeičiau mato vienetus. Tikiuosi, dėl to receptas nepasikeitė.
Sausainiams prireiks:
80 g (120 ml) sveikų migdolų
80 g cukraus
25 g (35 ml) smulkintų džiovintų vyšnių
80 ml miltų
1 kiaušinio baltymo
2 šaukštelių aliejaus
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio migdolų ekstrakto
50 g tarkuoto baltojo šokolado.
1 žingsnis: susmulkiname migdolus trintuve. Peiliu susmulkiname džiovintas vyšnias.
2 žingsnis: smulkintas uogas, riešutus ir cukrų suberiame į vieną dubenį. Užpilame aliejaus, įmušame kiaušinio baltymą, įlašiname vanilės bei migdolų ekstraktų.
3 žingsnis: viską gerai išmaišome ir suberiame sijotus miltus. Vėl viską išmaišome.
4 žingsnis: rankomis formuojame nedidelius rutuliukus. Kadangi tešla kimbanti, retkarčiais sudrėkiname rankas šaltu vandeniu.
5 žingsnis : dedame sausainius į skardą, palikdami poros centimetrų tarpelius.
6 žingsnis: įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir pašauname sausainius. Kepame 10-12 minučių, kol pageltonuos apačia, o viršus išliks baltas.
7 žingsnis: garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje "pagrūdiname" baltą šokoladą. Į jį iki pusės merkiame pravėsusius sausainius, ant viršaus užberiame kapotų migdolų ir smulkintų džiovintų vyšnių.
"Grūdintas" šokoladas (angl. tempered chocolate) - šokoladą reikia grūdinti, kad atvėsęs jis būtų tvirtas, niekur nevarvėtų. O grūdinti šokoladą gana paprasta, tereikia palaikyti kuo žemesnę temperatūrą.
1) Sutarkuokite norimą kiekį konditerinio šokolado.
2) Trečdalį drožlių atsidėkite, o likusias tirpinkite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
Pirmuoju atveju jums nuolat teks maišyti ir išimti šokoladą iš garų vonelės iškart, kai jis ištirps. Antruoju atveju kiškite dubenį su šokoladu į mikrobangų krosnelę 10 sekundžių. Ištraukite, pamaišykite ir vėl pakaitinkite. Taip darykite tol, kol jis ištirps.
3) Likusias šokolado drožles suberkite į ištirpintą šokoladą. Viską gerai išmaišykite, kad ir šios drožlės ištirptų.