Karštis neatbaidė vyno kultūros šalininkų

Keli tūkstančiai žmonių, užsukusių į Vilniuje veikiančią didžiausią Baltijos šalyse vyno parodą „Vyno dienos 2014“, neliko nusivylę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2014, 5:45 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:42 PM

Susidomėję vyno kultūra žmonės galėjo susipažinti su įvairių šalių tradicijomis, pateikti klausimų vyno specialistams, taip pat daug sužinoti apie aukščiausios kategorijos vyną ir kitus gėrimus – japonišką sakę, kavą, alų.

Gurmanams buvo taip pat siūloma paragauti įvairių sūrių, aliejaus, kepinių ir kitų gardėsių.

„Švenčianti dešimties metų jubiliejų paroda sulaukė dvigubai didesnio dalyvių skaičiaus nei ankstesniais metais. Malonu, kad nuo praėjusio penktadienio veikianti paroda neliko nepastebėta, o žmonės neišsigando karščio“, - sakė vyno konsultantas Ilja Šarovas.

Iš anksto užsiregistravus, buvo galima dalyvauti įvairiose vyno degustacijose.

Šįkart buvo svarbu ne tik atskleisti vyno geografiją, bet ir parodyti, kokį vyną įvairiose šalyse įmanoma pagaminti iš tos pačios rūšies vynuogių. Todėl parodos lankytojai galėjo įsitikinti taip pat vyndarių meistryste.

Labiau įgudusiems Prancūzijos vyno mėgėjams šiemet buvo suteikiama unikali proga paragauti garsių klasifikuotų Bordo ūkių, tarp jų „Château Dufort-Vivens“, „Château d‘Issan“, „Château Langoa-Barton“, „Domaine de Chevalier“, „Château Haut-Bailly“ vynus apsilankius net dviejų asociacijų – 1855 m. klasifikuotų geriausių augaviečių tarybos (Conseil des Grands Crus Classés en 1855) ir Gravo klasifikuotų augaviečių asociacijos (L'Union des Cru Classés de Graves) – rengiamose degustacijose.

Pasak „Vyno klubo“ direktorės Rasos Starkuvienės, prieš dešimt metų apie dalyvius, kurie pasirodo tik pasaulinio lygio parodose, galima buvo tik pasvajoti.

Šįkart Šiuolaikinio meno centre paroda užėmė visas antrojo aukšto erdves ir dalį pirmojo aukšto. Parodoje dalyvavo Lietuvos vyno entuziastų numylėtinė ir daugkartinė vyno čempionato „Grand Prix“ nugalėtoja, vyninės „Masciarelli“ savininkė Marina Cvetic.

Kartu su kylančios Toskanos žvaigždės vyninės „Volpaia“ atstove Federica Mascheroni ji pristatė geriausius Italijos vynus degustacijoje „Iškiliausias Italijos vynas“.

Gėrimų pasaulyje ieškantiems egzotikos buvo surengtos net kelios degustacijos kartu su Born sakės gamintoju Atsuhide Kato, atvykusiu iš Japonijos.

Parodoje buvo galima pasiklausyti įvairių paskaitų, pavyzdžiui, diskusiją „Vynas ir vynuogės mene: linksma vyno istorija“ vedė menininkė ir meno istorikė iš Didžiosios Britanijos profesorė Hilary Hope Guise, o Aidas Puklevičius dėstė paskaiitą „Vynas ir karas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.