Gurmanai įmantrių valgių skoniais mėgavosi muzikiniame teatre

Kauno muzikinio teatro scenoje maisto gurmanai mėgavosi unikalia vakariene, kurioje pabūti aktoriais savo svečius sukvietė gurmaniškų renginių organizatorius, „Gurmanų gildijos“ narys Algirdas Furmanavičius.

Rankomis ruošti mocarelos sūrio kamuoliukai su šaltyje džiovintų pomidorų dribsniais ir šviežių bazilikų ikrais.
Rankomis ruošti mocarelos sūrio kamuoliukai su šaltyje džiovintų pomidorų dribsniais ir šviežių bazilikų ikrais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2014, 11:08 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:52 AM

Pasak jo, nustebinti daug pasaulio mačiusius gildijos narius – sunku, tačiau repeticijų prieš „Maisto teatro“ vakarienę jis nerengė – visi patiekalai buvo gaminami pirmą kartą.

„Kodėl vakarienė teatre? Todėl, kad maistas ir menas yra neatsiejami dalykai, be to, norėjau savo svečius pasodinti į „kitokią“ poziciją – ne tiesiog sėdėti teatro kėdėje, bet patiems dalyvauti spektaklyje“, – sakė UAB „Amber food“ Maisto kokybės vadovas A. Furmanavičius.

Teatre svečius pasitikusi aklina tamsa netruko išsisklaidyti – skambant muzikai išniro mėlynai apšviestas stalas, su specialiai vakarienei pasiūta staltiese, papuošta gipiūro karpiniais ir gėlėmis. Tarsi iš padebesių nusileidusios žvakės buvo vienintelis vakaro šviesos šaltinis.

Vakarienei buvo patiekti ravioliai su šviežia krabų mėsa ir namų sodo medetkų žiedais, rankomis ruošti mocarelos sūrio kamuoliukai su šaltyje džiovintų pomidorų dribsniais ir šviežių bazilikų ikrais, vyšnių dūmuose kepta jūros šukutė su šilkiniu mėtų oru, žąsų kepenėlės (foie gras) su saldžiu karamelizuotų svogūnų džemu ir gervuogėmis. Prieš pagrindinį patiekalą svečiai turėjo galimybę atsigaivinti šerbetu iš gražgarsčių ir raudonojo vyno acto ledais.

Vėliau buvo pateikta 24 valandas kepta zelandietiška jautienos išpjova su karamelizuotais rabarbarais, laukinių miško uogų ir aliejaus putėsiais bei smilkstančia vanilės lazdele, o prabangią vakarienę vainikavo ant medvilninės pagalvėlės pateiktas šviežios grietinėlės kremo desertas su čiobrelių žiedais, uogomis, pievų žalėsiais ir šaltu žaliosios citrinos kisieliumi.

Vakaro metu svečiai skanavo rankomis rinktą ir rištą šviežių vaisių lapų arbatą. Patiekalų skonį praturtino garsiausių šampano namų kūriniai, kuriuos svečiams pristatė šampano žinovas Rytis Jurkėnas.

Vakarienės pabaigoje skambant fortepijono muzikai nukrito užuolaidos, kurios atidengė virtuvės užkulisius – paaiškėjo, kad meistrai vakarienę gamino visai šalia, už uždangos. Po gurmaniškų vakarienių įprastai vykstantį aptarimą svečiai nusprendė atidėti sekmadienio rytui – kad nebūtų išsklaidyta šventinė ir mąsli teatre vykusio maisto spektaklio atmosfera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.