10 maisto produktų, kurių nederėtų laikyti šaldytuve

Šiais laikais žmonės geidžia turėti didelius šaldytuvus, kuriuose galima sutalpinti daugybę maisto. Taip yra dėl to, kad tik pusę pagaminto maisto keliauja į skrandžius, o kita pusė – į šaldytuvą. Tačiau laikyti tiek daug produktų šaldytuve nėra labai vykęs sumanymas. Kai kuriuos maisto produktus iš viso geriausia laikyti ant lentynos, nes atvėsinti jie gali sugesti. Štai produktų sąrašas, kurių tikrai nereikia laikyti šaldytuve:

Dėl padidėjusio drėgmės kiekio, atšaldyti pomidorai gali sugesti arba ištižti.<br>123rf nuotr.
Dėl padidėjusio drėgmės kiekio, atšaldyti pomidorai gali sugesti arba ištižti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2014, 12:46 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:11 PM

Pomidorai. Dėl padidėjusio drėgmės kiekio, atšaldyti pomidorai gali sugesti arba ištižti. Be to, sumažėja maistingoji pomidorų vertė ir suyra juose esantys antioksidantai. Tad norėdami išvengti puvimo bei nuostolių, pirkite tik tiek pomidorų, kiek reikia, ir laikykite juos kuo toliau nuo šaldytuvo.

Bulvės. Šaldytuve laikomos bulvės įgauna saldų skonį, nes bulvėse esantis krakmolas susiskaido į cukrų ir gliukozę. Bulvės išsilaikys nuo dviejų iki trijų savaičių, jei bus laikomos kambario temperatūroje. Jas galite laikyti popieriniuose maišeliuose ar visai atviras daržovių lentynoje, bet tik nelaikykite bulvių plastmasiniuose maišeliuose. Plastmasė skatina puvimą bei kaupia drėgmę. Krakmolo turinčių daržovių laikymas šaldytuve tikrai neigiamai paveikia jų skonį.

Svogūnai. Šaldytuve laikomi svogūnai, kaip ir pomidorai, tampa minkšti. Griežinėliais supjaustytas svogūnas dėl šalčio džiūsta bei skleidžia stiprų kvapą, kuris sunkiasi į kitus produktus taip panaikindamas natūralų jų aromatą. Viskas įgauna svogūno kvapą.

Kava. Atvėsinta kava praranda savo skonį ir kvapą, nes sugeria aplink esančius kvapus. Visiškai pasikeičia kofeino poveikis bei kavos skonis ir aromatas. Tiek maltą kavą, tiek nemaltas kavos pupeles bei tirpią kavą reikia laikyti lentynose.

Aliejus. Žemoje temperatūroje laikomas aliejus tampa tirštas, beveik kaip sviestas, todėl, gaminant konkrečius patiekalus, gali kilti sunkumų. Be to, ilgai užtruks, kol aliejus vėl taps skystas.

Česnakas. tampa minkštas bei įgauna rūgštumo prieskonį. Česnakai taipogi gali pradėti pūti iš vidaus, o išorėje išlikti nepakitę, tad galite apsigauti manydami, jog jie nėra sugedę.

Medus. yra natūraliai konservuotas produktas, kurio tikrai nereikia laikyti šaltoje vietoje, kad jis išliktų šviežias. Atvėsintame meduje susikristalizuos cukrus ir šis taps tirštas. Taip pat bus gan sudėtinga kabinti medų šaukštu.

Melionas. Jį reikia laikyti šaldytuve, bet vos tik prapjovę vaisių ir padėjus jį į šaldytuvą, šis praras antioksidantus.

Duona. Šaldytuve laikoma duona tampa šalta, sunkiai kramtoma ir kieta.

Žolelės. Šaldytuve laikomos žolelės sugeria aplink esančius kvapus ir prarandą savo aromatą. Augalai netenka skonio, džiūsta bei greičiau pūva. Geriausia žoleles laikyti sandariuose induose spintelėje, bet tik ne šaldytuve!

Parengė Neringa Šarmavičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.