Ar bandėte picą kepti kitaip? Pataria kulinaras A. Ivanauskas

Laukiate svečių? Ketinate savo šeimą nustebinti savaitgalio pietumis? Idėjų galite pasisemti iš „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „VMG kulinarinis žurnalas“.

Pica su obuoliais.
Pica su obuoliais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2014, 1:24 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 4:18 PM

Tai, ką išradingiausiu Lietuvos kulinaru tituluojamas Alfas Ivanauskas ruošia pusę metų kurtoje modernioje studijoje, galima pasigaminti kiekvienoje virtuvėje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Jeigu buvote įsitikinę, kad pica nekepama su obuoliais, praėjusį šeštadienį transliuota kulinarinių mitų griovėjo laida jus turėjo nustebinti.

Picos 4 asmenims tešlai reikės: 200 ml pieno, 2,5 stiklinės miltų, 4 g sausų mielių, 1 šaukšto cukraus, 5 šaukštų alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos.

Į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, įberkite sausų mielių, cukraus, druskos, supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite.

Berdami likusius miltus užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite audeklu ir pastatykite šiltai 30 min., kad pakiltų.

Padažui reikės: 200 g konservuotų paprikų, 6 šaukštų pomidorų pastos, 2 skiltelių česnako, 6 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų cukraus sirupo, 2 šaukštų Vusterio padažo, žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų.

Visus šiuos produktus sutrinkite virtuviniu kombainu iki vientisos masės.

Picos viršui reikės: 2 saldžiarūgščių obuolių, 2 vištų krūtinėlių, žiupsnelio maltos saldžiosios paprikos, 200 g karštai rūkytos šoninės, 4 (125 g) mocarelos rutuliukų, 250 g rikotos, 200 g fermentinio sūrio, 2 saujų gražgarsčių.

Gaminimas. Tešlą padalykite į keturias dalis. Suformuokite picos pagrindus. Dėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Šoninę supjaustykite šiaudeliais. Vištieną susmulkinkite ir sumaišykite su žiupsneliu maltos paprikos. Sūrį sutarkuokite, obuolius nesmulkiai supjaustykite.

Picos pagrindo kraštus aptepkite rikota (2 cm) ir užlankstykite, kad rikota visiškai padengtų tešlą. Aptepkite paruoštu padažu, užbarstykite fermentinį sūrį, sudėkite obuolius, šoninę, plėšytą mocarelą ir vištieną.

Kepkite 10–12 min. iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą picą pagardinkite gražgarstėmis.

„Lietuvos ryto” TV laidą „VMG kulinarinis žurnalas“ žiūrėkite šeštadieniais 10.00 val. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.