Lenkai vaišino tamsiu alumi, siūlydami užkąsti jį kiauliena, norvegai – rūkyta lašiša.
Kadangi šiemet svarbiausia „Žaliosios savaitės“ partnerė yra Latvija, mūsų kaimynė šeštadienį, antrąją parodos dieną ji suorganizavo išskirtinį renginį - Baltijos šalių „Kulinarinį kelią“, prie kurio prisijungė ir kitos valstybės.
Devynios šalys, išsidėsčiusios aplink Baltijos jūrą, supažindino su savo kulinarinio paveldo produktais bei vaišino parodos dalyvius išskirtiniais, tik jų valstybei būdingais patiekalais.
Lietuva vaišino tradiciniu varškės sūriu, midumi, kastiniu, o prie jo užsikąsti patiekė ir bulvių.
Danai atgabeno nacionalinio alaus ir sūrio, o švedai į parodos dalyvių stiklelius liejo ekologiškos degtinės.
Pasak „Kulinarinio kelio“ sumanytojų latvių, šis renginys - tai įvairių skonių ekskursija per devynias valstybes. Tačiau nutiesti jį nebuvo taip paprasta. Pirmasis susitikimas dėl „Kulinarinio kelio“ rengimo vyko prieš metus Berlyne.