Vokiečių gomurį šildė lietuviškas midus, skrandį - kastinys

Žmonės, ko gero, greičiausiai susibičiuliauja „per skrandį“, - ragaudami vieni kitų patiekalus ir klausinėdami, iš ko jie yra pagaminti. Čia midus? Ar į jį pilama spirito? Nepilama? Tai iš ko jis gaminamas? Ar tai, kas akimirksniu ištirpsta burnoje, yra pagaminta iš pieno? Tokių klausimų netrūko per išskirtinį parodos „Žalioji savaitė“ renginį, - Baltijos šalių „Kulinarinį kelią“.

Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė, specialiai lrytas.lt iš Berlyno

Jan 17, 2015, 12:40 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:44 PM

Lenkai vaišino tamsiu alumi, siūlydami užkąsti jį kiauliena, norvegai – rūkyta lašiša.

Kadangi šiemet svarbiausia „Žaliosios savaitės“ partnerė yra Latvija, mūsų kaimynė šeštadienį, antrąją parodos dieną ji suorganizavo išskirtinį renginį - Baltijos šalių „Kulinarinį kelią“, prie kurio prisijungė ir kitos valstybės.

Devynios šalys, išsidėsčiusios aplink Baltijos jūrą, supažindino su savo kulinarinio paveldo produktais bei vaišino parodos dalyvius išskirtiniais, tik jų valstybei būdingais patiekalais.

Lietuva vaišino tradiciniu varškės sūriu, midumi, kastiniu, o prie jo užsikąsti patiekė ir bulvių.

Danai atgabeno nacionalinio alaus ir sūrio, o švedai į parodos dalyvių stiklelius liejo ekologiškos degtinės.

Pasak „Kulinarinio kelio“ sumanytojų latvių, šis renginys - tai įvairių skonių ekskursija per devynias valstybes. Tačiau nutiesti jį nebuvo taip paprasta. Pirmasis susitikimas dėl „Kulinarinio kelio“ rengimo vyko prieš metus Berlyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.