Tikro maisto pasiilgęs prancūzas pats kuria kavinę

Šešerius metus Alytuje gyvenantis prancūzas Simonas Naffre kartu su drauge Gintare Astrauskaite jau daugiau nei du mėnesius dirba buvusioje menininkų kavinėje „Pušis“. „Mes norime atkurti tai, kas buvo, kartu įnešti ir kažką naujo“, – apie savo planus pasakojo bendraminčiai.

Atsinaujinusiame muzikiniame bare pagrindiniu akcentu taps gyva muzika, tačiau ateityje Simonas ir Gintarė planuoja įrengti virtuvę. Nuotr. iš alytusplius.lt
Atsinaujinusiame muzikiniame bare pagrindiniu akcentu taps gyva muzika, tačiau ateityje Simonas ir Gintarė planuoja įrengti virtuvę. Nuotr. iš alytusplius.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Indrelytė (alytusplius.lt)

2015-01-20 14:01, atnaujinta 2018-01-15 13:04

Dzūkijoje užsiėmė ne tik verslu

Simonas į Alytų gyventi atvyko iš Prancūzijos miestelio Buržo. „Su Gintare susipažinome Danijoje, kur studijuoti buvome nuvykę pagal „Erasmus“ mainų programą. Baigus mokslus, šalyje tęsėsi ekonominė krizė, todėl darbą rasti buvo sudėtinga. Nusprendžiau, kad reikia imtis savo verslo.

Kelis kartus atvykau į Lietuvą, ieškojau naujų idėjų. Man patiko Alytus, nenorėjau vykti nei Į Vilnių, nei į Kauną. Susipažinęs su žmonėmis, kurie stato medinius namus, ėmiausi šios veiklos. Juos pardavinėjau Prancūzijoje“, – apie savo kelią į Alytų pasakojo S. Naffre.

Dzūkijos sostinėje jis užsiėmė ne tik verslu – tapo ir grupės „Svaras 409“, kurios veikla buvo atnaujinta praėjusiais metais, būgnininku. Tapti grupės nariu jam pasiūlė jos lyderis Ričardas Vymeris, sužinojęs, kad Simonas muzikuoja.

Simono verslo veikla Alytuje ilgainiui keitėsi: prieš pusmetį, sumažėjus medinių namų paklausai gimtojoje šalyje, prancūzas nutraukė šią veiklą, tačiau neskubėjo palikti Alytaus: miestu ir jo apylinkėmis susižavėjęs prancūzas ryžosi imtis naujo verslo.

Kultūros ir kokybiško maisto erdvė

Jis buvo girdėjęs, kad alytiškiai norėtų atkurti kavinę „Pušis“, įkurti čia kavos barą, tokį, koks jis buvo prieš 15 ar 20 metų. S. Naffre patiko tokia idėja. Simonas jau pirmo susitikimo su patalpų savininku metu susižavėjo šia vieta.

Jis buvo girdėjęs, kad anksčiau ši kavinė buvo viena lankomiausių ir žinomiausių Alytaus vietų. „Būtent todėl norisi sukurti kultūros, gyvos muzikos, kokybiško maisto erdvę, kur žmonės rinktųsi ne tik išgerti ar pavalgyti, bet ateitų pabendrauti, atsipalaiduoti, jaustis patogiai“, – teigė Simonas.

Atsinaujinusiame muzikiniame bare „Pušis“ pagrindiniu akcentu taps gyva muzika, tačiau ateityje Simonas ir Gintarė planuoja įrengti virtuvę, nes maisto gaminimas prancūzui yra pomėgis, aistra. Simonas atskleidė norįs pasiūlyti žmonėms prancūziškos virtuvės patiekalų.

„Noriu įnešti dalį savo šalies maisto kultūros, į meniu įtraukti originalius prancūziškus patiekalus, maistą ruošti pagal kitų šalių receptus, tačiau kol kas reikia viską susisteminti. Virtuvę įrengsime šiek tiek vėliau“, – apie ateities planus pasakojo S. Naffre.

Gintarė pridūrė, kad jos draugui, kelerius metus gyvenančiam Alytuje, tokia mintis kilo pasiilgus prancūziškos virtuvės.

Skambės gyva muzika

Alytiškė prisipažino, kad tiek ji, tiek visi čia pasmalsauti užsukantys žmonės jaučia patalpų gerąją aurą, senąją dvasią. „Mes norime surinkti tuos žmones, menininkus, išgirsti, ką jie jautė būdami čia, kad jie įneštų kažką savo. Mes nesame tos kartos žmonės, todėl be jų pagalbos senosios dvasios neatkursime“, – sakė Gintarė.

Ji prisiminė, kad prieš pradedant darbus senose buvusios menininkų kavinės patalpose nebuvo išklotos grindys, pakabintos lubos. „Gavome plytų sienas. Kartu su savininku sutelkėme jėgas, dirbome, kad ši vieta taptų jaukia, gražia. Bet dar yra ką veikti“, – pasakojo po gyvybę jau atgaunančią „Pušį“ besižvalgydama Gintarė.

Artimiausiu metu senose kavinės „Pušis“ patalpose bus baigti paskutinieji darbai, sutvarkyta scena, kur pasirodymus rengs muzikantai, tuomet muzikinio baro durys bus atvertos visuomenei.

Naują gyvybę legendinėje Alytaus kavinėje kuriantys bendraminčiai tikisi, kad čia apsilankę alytiškiai ir miesto svečiai jausis gerai, laisvai, jaukiai, pamėgs čia grojančią gyvą muziką, atras kažką naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?