Kavos su druska jau paragavote. O gal dabar kavos su sviestu?

Nesistebėkite – kava su sviestu yra sparčiai populiarėjantis gėrimas, ypač JAV. Jos išradėjas teigia, kad kava, į kurią įdėta sviesto ir kokosų aliejaus, ne tik padeda mažinti kūno svorį, bet ir pagerina smegenų veiklą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2015, 6:30 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:03 AM

„Bulletproof Cofee“ išradėjas Dave'as Asprey'us remiasi tibetiečių patirtimi – šie geria arbatą, paskanintą sviestu, kuris pagamintas iš jako patelės pieno.

Pats Dave'as naudoja kavos pupeles be toksinų. Garsusis gėrimas paruošiamas paprastai: pirmiausia tiesiog išverdama filtruota kava. Puodeliui kavos reikia 1-2 šaukštų sviesto (D.Asprey'us pabrėžia, kad tai būtinai turi būti sviestas iš žole maitintos karvės pieno arba ghee sviestas) ir specialių papildų – medžiagų, gerinančių smegenų veiklą.

Visa tai reikia suplakti, kol kava taps panaši į late, su švelnia putele.

Teigiama, kad natūraliame svieste yra naudingųjų omega-6 ir omega-3 riebiųjų rūgščių. O tiems, kurie baiminasi cholesterolio, D.Aprey'us pabrėžia, kad toks sviestas ne tik nedidina cholesterolio kiekio, bet net ir padeda jį sumažinti.

Tačiau šis kavos gėrimas naudingas ne tik tuo. Pasak išradėjo, puodelis kavos su sviestu aprūpina organizmą sveikaisiais riebalais ir suteikia daug energijos. „Išgėrus tikros „Bulletproof“ kavos, pusryčiams nieko daugiau nebenorėsite“, – tikino Dave'as.

Maža to – ilgai vartojama kava su sviestu ženkliai pagerina smegenų veiklą.  Bent jau taip tikina amerikietis.

O koks tokios kavos skonis? Nepriklausomi ekspertai ją įvertino taip: ši kava primena kavą su pienu ir su šiokiu tokiu sviesto poskoniu. O kitas ekspertas paantrino: sviestas ir kokosų aliejus – tarsi antklodė, po kuria liko paslėptas tikrasis kavos skonis.

Taigi, tikrieji kavos gurmanai tokios kavos net neįvertins. Bet gal ji patiks tiems, kuriems nesvabu, ką gerti, – svarbu numesti svorio ir pagerinti smegenų veiklą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.