Prieš 5 metus pagaminto mėsainio pokyčius galite stebėti ir jūs

„Pagamintas prieš 1922 dienas“ – skelbia užrašas šalia mėsainio, eksponuojamo viename Reikjaviko (Islandija) viešbučių. Šis mėsainis jau tapo tikra šalies įžymybe, mat yra paskutinis šalyje likęs „McDonald's“ mėsainis.

Mėsainis ir bulvytės atrodo kaip ką tik pagaminti, nors juos Reikjaviko gyventojas nusipirko prieš 1921 dieną.<br>Stopkadras iš „Bus Hostel“ interneto svetainės.
Mėsainis ir bulvytės atrodo kaip ką tik pagaminti, nors juos Reikjaviko gyventojas nusipirko prieš 1921 dieną.<br>Stopkadras iš „Bus Hostel“ interneto svetainės.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2015, 4:35 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:42 AM

Po 2008-ųjų ekonomikos nuosmūkio Islandijoje pasaulinis greitojo maisto restoranų tinklas nutarė pasitraukti iš šios šalies. Paskutinė „McDonald's“ darbo diena buvo 2009-ųjų spalio 31-oji, rašo „Mail Online“.

Reikjaviko gyventojas Hjörturas Smárasonas matyt, numatė toli į priekį – spalio 30-ąją jis nusipirko mėsainį su bulvytėmis, tačiau jų nesuvalgė – paliko orginalioje pakuotėje ir pasidėjo į lentyną garaže.

Vienerius metus mėsainis buvo demonstruojamas Islandijos nacionaliniame muziejuje, o dabar po stikliniu gaubtu eksponuojamas vieno Reikjaviko viešbučio foje. Mėsainis ir bulvytės tebėra originalioje pakuotėje.

Jį pamatyti gali ne tik viešbučio lankytojai – istorinis mėsainis yra filmuojamas kamera, o vaizdas transliuojamas viešbučio interneto svetainėje, kad jo gedimo procesas būtų matomas visame pasaulyje.  

„Turėsite būti labai kantrūs, kad pamatytumėte kokius nors pokyčius“, – rašoma interneto svetainėje.

Kasdien keičiasi tiktai prierašas: jau rytoj bus 1923 mėsainio gyvenimo diena.

Tiesioginę transliaciją iš „Bus Hostel“ galite stebėti ČIA

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?