Gurmanai varžėsi protmūšyje. Patikrinkite savo žinias ir jūs

Antradienio vakarą protų kovų ir gero maisto gerbėjai Vilniuje džiaugėsi jiems skirta unikalia naujove. Jie rinkosi į pirmąją Lietuvoje viktoriną vien tik apie maistą ir kulinariją. Žaidėjai ne tik azartiškai suko galvas, atsakinėdami į klausimus apie maistą, bet ir mėgavosi gurmaniška kulinarijos studijos „Čiop Čiop“ šefų paruošta vakariene.

Viktorinos apie maistą dalyviai ne tik atsakinėjo į klausimus, bet ir mėgavosi maistu.<br>Organizatorių nuotr.
Viktorinos apie maistą dalyviai ne tik atsakinėjo į klausimus, bet ir mėgavosi maistu.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2015, 5:11 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:14 AM

„Borjomi Gastromūšio“ žaidimo dalyvių iš viso laukė 50 klausimų apie maistą. Į daugelį klausimų atsakyti padėjo tiek specifinės žinios apie maistą ir gastronomijos kultūrą, tiek loginis mąstymas ir gebėjimas suvokti užuominas.

Žaidėjai įnirtingai spėliojo, kokio sūrio pavadinimas kilo iš Normandijos miestelio vardo, kokio prieskonio kvapą užuodžia ne visi žmonės ir kokios sudedamosios dalys sudaro sotų bei aštrų troškinį, kuris jiems buvo patiektas.

„Organizuodami viktoriną apie maistą ir kulinariją, siekėme ne tik pasiūlyti smagią pramogą vilniečiams, bet ir skatinti žmones domėtis maistu bei prisidėti prie gastronominės kultūros vystymosi Lietuvoje“, – sakė „IDS Borjomi Europe“ Marketingo vadovė Tatjana Rudienė.

Skaitytojus kviečiame patikrinti savo žinias apie maistą ir gastronomijos kultūrą ir pabandyti atsakyti į „Borjomi Gastromūšio“ metu užduotus klausimus:

1. Klausimas iš pirmo turo, kurio tema buvo „Sūriai“:

Italijos „Credem“ bankas iš išorės atrodo visai įprastai – daug apsaugos, elektrinė tvora bei seifas. Tačiau seife saugomi neįprasti „auksiniai“ blokai – čia jų yra virš 400 000, jų bendra vertė siekia apie 190 mln. eurų. Bankas šiuos „aukso luitus“ gauna iš vietinių prekeivių mainais už paskolas. Kas saugoma „Credem“ banke, jei tai Europoje buvo garsu jau XIV a.?

2. Klausimas iš antro turo, kurio tema buvo „Gėrimai“:

Kai rusiškame „Wikipedia“ puslapyje pasirodė 500000-asis straipsnis, „Wikipedia“ vienai dienai pakeitė logotipą į vaisių. Kokį?

3. Klausimas iš trečio turo, kurio tema buvo „Pagrindinis patiekalas“:

2013 m. „Ig Nobelio“ (Nobelio premijos parodijos) chemijos srities premiją gavo šeši japonai, tyrinėję vieno biocheminio proceso poveikį žmonėms. Jie nustatė, jog viskas yra kur kas sudėtingiau, nei iki šiol galvota. Koks tai procesas, kurio pasekmių, anot internetinio juokelio, galima išvengti tiesiog neužmezgant emocinio ryšio?

4. Klausimas iš ketvirto turo, kurio tema buvo „Pagardai“:

X – pailgo stačiakampio formos katalikų bažnyčia, dažniausiai trijų navų, kurių vidurinė aukščiausia ir atskirta nuo šoninių kolonomis. X graikiškai reiškia „karališkoji menė“. Kas yra X?

5. Klausimas iš penkto turo, kurio tema buvo „Desertas“:

2011 m. liepos 26 d. rašytoja ir žurnalistė Zita Čepaitė Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje norėjo paklausyti nemokamo „Anties“ koncerto, tačiau tarpuvartėje nebuvo įleista į vidų, nes rankinėje turėjo tam tikro patiekalo pakelį. Ką turėdama rankinėje Z. Čepaitė nebuvo įleista į koncertą, jei pasirodžius straipsniams apie šią istoriją „Facebook“ susikūrė grupė NVVGA?

Atsakymai: 1. Parmigiano Reggiano

2. Citrina

3. Svogūno pjaustymas

4. Bazilika

5. Varškė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.