Pirmą kartą Lietuvoje vykstančiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus“, kuris įsikūrė Kaune, K.Kaikarienė kartu su žinoma šokėja Sandra Kniazevičiūte ruošė pyragėlius su daržovėmis.
Nors namuose ir tarp draugų garsėja kaip talentinga kulinarė ir konditerė, gebanti iš tų produktų, kuriuos randa šaldytuve, paruošti šedevrą, K.Kaikarienė maistu nepiktnaudžiauja.
Moteris itin mėgsta į svečius kviestis draugus ir jiems ruošti įvairius valgius.
„Mėsa, žuvis, vištiena, salotos, sriubos, desertai... Man viską gaminti vienodai malonu“, – sakė pašnekovė.
Du dešimtmečius renginius organizuojanti moteris tvirtino jokios šventės neįsivaizduojanti be kavos.
„Žinoma, kalbu ne apie svečius, o apie save! Prieš bet kokį renginį darbai tampa labai intensyvūs ir laiko miegoti nelieka... Tada kava – tikras išsigelbėjimas“, – sakė K.Kaikarienė.
Kartu su renginių organizatore prie festivalio „Skanaus“ virtuvės atsistojusi S.Kniazevičiūtė neslėpė nesanti prisiekusi virėja. Dėl dažnų išvykų į varžybas užsienyje jai ne itin tam lieka laiko.
Kita vertus, sportininkų maisto režimas gana griežtas. Ryte S.Kniazevičiūtė pasilepina virtu kiaušiniu ir koše, o vakare – salotomis. Gausesni tik S.Kniazevičiūtės pietūs. Vėliausias pasistiprinimas būna iki 18 valandos vakaro.
Mėgstamiausias šokėjos patiekalas, kurį ruošia pati, – meduje marinuota vištiena. Ji tvirtina turinti iš ko mokytis ruošti valgį ir vis ketinanti to imtis.
Pirmasis Lietuvoje maisto kultūros festivalis „Skanaus“ vyko Kaune, Rotušės aikštėje.