Konkurso komisijoje dalyvavo ir parodoje lankėsi Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) atstovai – šefai Darius Dabravolskas, Justinas Kapkovičius, Artūras Braslauskas.
„Paroda Latvijoje iš tiesų nustebino savo dydžiu bei aukštu profesionalumu, kurį galėjo jausti tiek parodos dalyviai, tiek lankytojai. Organizatoriai ypatingą dėmesį skyrė jauniesiems virtuvės meistrams – specialiai jiems vyko ne vienas pristatymas, konkursas, skirti stiprinti jų amato žinias bei didinti pasitikėjimą savimi“, – pasakojo jubiliejinėje, 20 kartą organizuotoje parodoje lankęsis LRVVKA narys šefas Justinas Kapkovičius.
Jam teko išskirtinė galimybė renginyje pabendrauti su dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorano „Fischers Fritz“ šefu Christian Lohse, atvykusiu į „Riga Foods 2015“.
Jo prezentacija susilaukė ypač didelio parodos dalyvių dėmesio – jos metu svečias iš Vokietijos gamino penkis patiekalus. Po jos keliomis maisto ruošimo subtilybėmis šefas pasidalino ir su J. Kapkovičiumi, kuris kitais metais atstovaus Lietuvai pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics“.
„Riga Food 2015“ metu vykusio Latvijos jaunojo virtuvės vadovo konkurse nugalėjo Kristiāna Šteinfelde, dirbanti Rygoje veikiančiame restorane „Kalku Varti“.
Geriausia Latvijos virėja tapo Ina Poliščenko, vadovaujanti taip pat sostinėje įsikūrusio „Restorans 3“ virtuvei.
Iš viso parodoje dalyvavo apie 700 dalyvių iš 37 pasaulio šalių, įskaitant tolimąsias Kiniją, Nepalą, JAV.
Lietuvai parodoje atstovavo daugybė bendrovės, tarpp kurių – „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“, „Baltic Master“, „Butautų dvaro bravoras“, „Jokado projektai“, „Linkuvos mėsa“, „Baltic Larus“, kt.