Po picų, sušių ir kebabų restoranuose – nauja banga

Mėsainiai užkariauja lietuvių širdis, tiksliau – skrandžius. Tai puikiai įrodo ne tik šiemet pirmą kartą surengtas pirmasis burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest‘15“, sulaukęs didžiulio žmonių bei žiniasklaidos susidomėjimo, bet ir besikeičiantys restoranų valgiaraščiai, kurių pagrindiniu akcentu neretai tampa mėsainis.

Mėsainiai tampa vis populiaresni.
Mėsainiai tampa vis populiaresni.
E. Šiškauskienė: „Akivaizdu, kad verslininkams, nusprendusiems imtis mėsainių verslo, sekasi gana puikiai.“
E. Šiškauskienė: „Akivaizdu, kad verslininkams, nusprendusiems imtis mėsainių verslo, sekasi gana puikiai.“
Angus veislės jautukų mėsa – pati minkščiausia.
Angus veislės jautukų mėsa – pati minkščiausia.
Mėsainiai tampa vis populiaresni.
Mėsainiai tampa vis populiaresni.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Sep 18, 2015, 10:46 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 6:04 AM

Susidaro įspūdis, kad mėsainis savo paklausa vejasi ir pradeda lenkti nacionalinius šalies patiekalus, o tai verčia galvą pasukti ir verslininkus: kaip sukurti unikalų receptą ar atrasti tobulai tinkančią vietą įkurti restoranui.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės teigimu, lietuviai verslininkai naujai atrastą nišą verslui išnaudoja puikiai.

„Pasaulio virtuvės šiandien taip persipynusios, kad jau nebeaišku, kur prasidėjo mėsainių valgymo tradicija ir kaip ji atkeliavo į Lietuvą. Akivaizdu, kad verslininkams, nusprendusiems imtis mėsainių verslo, sekasi gana puikiai.

Šalyje šį patiekalą siūlančios kavinės jau dabar užima nemažą rinkos dalį, o plėtra nesustoja – atsidarinėja vis nauji restoranai, kuriuose mėsainiai stebina savo įvairove“, – sako E. Šiškauskienė ir svarsto, kad kažkada naujove buvusi sušių ir picų mada baigia praeiti, tad įdomu, koks likimas laukia tik mėsainius siūlančių maitinimo įstaigų.

Šiandien ant pačios didžiausios bangos esantys mėsainiai kol kas nusileisti net neketina, tad ir tokių restoranų atstovai daugiau mąsto apie plėtrą ir perspektyvas, o ne apie mažėjančią paklausą.

Vis dėlto, verslininkų teigimu, vien populiarumu kliautis negalima, tad ieškoma klientams patogių sprendimų – ne tik geriausio kainos ir kokybės santykio, bet ir vietos. Paskui vartotoją keliaudami restoranai kuriasi ne tik miesto centruose, kur dažniausiai užsuka biurų darbuotojai ar pasivaikščioti senamiesčiu išėję žmonės, bet ir miegamuosiuose rajonuose.

„Daugelis kavinių ar restoranų, siūlančių mėsainius, dažniausiai kuriasi miestų centruose, tačiau spręsdami kurioje vietoje atidaryti naują restoraną, atsižvelgėme būtent į miesto miegamųjų rajonų plėtimąsi ir ryškėjantį poreikį tokio pobūdžio kavinę turėti šalia namų“, – sakė neseniai viename iš Vilniaus miegamųjų rajonų, Fabijoniškėse,“, restoraną „American Homeburger“ atidariusio UAB „Restoranų grupė“ direktorius Linas Jablonskas.

Jo manymu, kuo toliau – tuo poreikis šalia namų turėti mėgstamą restoraną didės.

Vis dėlto, anot jo, rinkoje yra daug stiprių konkurentų, tad prie tinkamos restorano geografinės padėties, geriausio kainos ir kokybės santykio bei meilės mėsainiams turi prisidėti ir išskirtinumas.

„Būtina atrasti savo restorano „kabliuką“, kuris žmones trauktų it magnetas. Mes išskirtinį dėmesį skiriame mėsai – lietuviškame ekologiškame ūkyje auginame tikrus amerikietiškus Angus veislės jaučius – jie ganosi laisvėje ir minta tik natūraliais pašarais, tad jų mėsa natūraliai yra labai minkšta ir išskirtinės kokybės. Be to, patys kepame ir bandeles mėsainiams“, – išskirtinumus vardijo L. Jablonskas.

Anot jo, šiuolaikinė vartotojiška visuomenė kelia didelius reikalavimus ir yra nepasotinama naujų dalykų, todėl atrasti tiesiausią kelią į jų širdis ir skrandžius bei pateisinti lūkesčius – sudėtingas, bet malonus iššūkis kiekvienam verslininkui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.