Dešimt požymių, kad jūsų gyvenime per daug vyno

Medikai pasakytų, kad tiek daug požymių nereikia. Užtektų vieno vienintelio – raudonu celiulitu nuklotos nosies. Na, ir kitų šį aksesuarą lydinčių simptomų – traiškanotų akių, drebančių rankų ir ryškiai oranžinių kepenų.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Aidas Puklevičius.
Aidas Puklevičius.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Aidas Puklevičius, „Stilius“

Feb 16, 2016, 7:23 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 9:19 PM

Tačiau atmeskime tokią klinikinę nelaimę ir panagrinėkime kitokį, daugiau kultūrinį, nesusipratimą, kuris pasireiškia tuo, kad tavęs ima vengti draugai, atėjus į darbą nejaukiai nutyla kolegos, o vaikai mokykloje bando paaiškinti esantys našlaičiai.

Taigi, ar galima patekti į tokią keblią situaciją dėl vyno? Iš pradžių man atrodė – ne, niekaip, neįmanoma, juk vyno, ypač gero vyno, negali būti per daug. Tačiau pradėjęs gilintis, o svarbiausia – įdėmiau stebėti save ir kitus iš šalies, atradau, kad tokių nerimą keliančių požymių tikrai yra.

Tik spėk rašytis ir rinktis dešimt reikšmingiausių.

1. Nesvarbu, kas yra stikle – žalioji arbata, neseniai išgarsėjęs skystis burnai skalauti ar tiesiog lašai nuo kosulio, nevalingai stiklinę pasukioji, kaip kad daro vyno mėgėjai, norėdami išleisti į laisvę kvapus. Jeigu stiklą pakėlęs imi jį automatiškai uostyti, čia jau ne šiaip požymis, čia dangaus ženklas, kad skubiai reikia keisti gyvenimą.

2. Į bet kokius vakarėlius tempiesi savo butelį. Pirmoji stadija – jį imi su savimi, nes esi šventai įsitikinęs, kad nieko padoraus ten ant stalo neatsiras. Antroji – nešiesi du butelius, nes vienas netyčia gali pasirodyti esąs su kamščio yda arba šiaip pagedęs. Trečioji stadija – nešiesi visą komplektą – šampaną, baltą, raudoną ir saldų. Ir su tais keturiais buteliais persekioji vargšus svečius.

3. Mašinos bagažinėje greta atsarginės padangos, kėliklio, vaistinėlės ir kitų privalomų daiktų būtinai bus apdairiai paslėptas lagaminėlis, kuriame yra kamščiatraukis, dekanteris ir vyno butelis. Maža kas gali atsitikti – gal norėsis pavaišinti draugiškai nusiteikusį kelių policininką, gal padaryti pedagoginę pertraukėlę keičiant ratą, o gal tiesiog baisiai užsinorės vidury trasos sustoti, pažvelgti į butelio etiketę ir padėkoti viešpačiui, kad jis leidžia sirpti vynuogėms.

4. Neprisimeni savo vestuvių metų ir datos, užtat naktį pažadintas galėtum išvardinti visus geriausius Bordo vintažus, apie kiekvieną derlių detaliai papasakodamas, kada vynuogienojai užmezgė uogas, kokia klastinga buvo tais metais pavasarinė šalna, kiek saulėtų dienų matė ta vasara, kada kaimiečiai nutarė, kad laikas imti derlių, ir ką apie tai praėjus dvidešimčiai metų parašė Jancis Robinson arba Hugh Johnsonas.

5. Esi šventai įsitikinęs, kad Ronos ir Luaros upės taip pavadintos aplink nusidriekusių vyndarystės regionų garbei. Ir apskritai tavo geografinės žinios baigiasi ties vynuogių auginimo šiaurine riba. Už jos tvyro kraštai, kurie nei tau įdomūs, nei rimtai reikalingi žmonijai. Lygiai taip pat vertini ir tas šalis, kur vietoj vyno siurbiama nafta, – tamsios tai ir baisios žemės, kur tamstos nenutemptų už jokius pinigus.

6. Įvairioms gyvenimiškoms situacijoms bandai pritaikyti vyno mėgėjų terminus ir sprendimus. Užuot leidęs idėjai subręsti, sakai „aš šiek tiek šį sumanymą padekantuosiu“. Apie užsidariusią merginą sakai, kad jai reikia „šiek tiek pakvėpuoti“, o kraudamas cukrų į arbatą tai vadini „šaptalizacija“.

7. Esi bent kartą sutrikdęs mišias, nes bandei įrodyti klebonui, kad komunijai labiausiai tinka ’Merlot’ raudonasis vynas, nes ’Cabernet Sauvignon’ turi per daug stuburo tokiam sakraliam pratimui, o ’Malbec’ netinka prie „plotkelių“ ar kas ten dalinama parapijonims.

8. Esi rimtai ketinęs pervadinti savo sūnų Tokajumi, o dukrą – Amarone. Ir tik visų namiškių ašaros ir žmonos demonstratyviai pradėtas krauti lagaminas tave nuo tos užmačios atgrasė. Nepaisant to, kai niekas negirdi, vien mintyse savo vaikus vis tiek vadini šiais vardais ir svajoji apie galimybę pačiam persikrikštyti.

9. Jeigu reikėtų pasirinkti, su kuo praleisti naktį – su garsiuoju šampano žinovu Richardu Juhlinu ar visa „Victoria Secret’s“ manekenių komanda, tave vargintų vienintelis klausimas – kiekgi šampano galima kartu išdegustuoti per vieną naktį?

10. Esi verkęs skaitydamas apie liūdną Jurgio Plantageneto, pirmojo Klarenso hercogo, galą. Šis viduramžių didikas buvo prigirdytas ’Malvasia’ statinėje. Ir tik nežinojai, ko tau labiau gaila – tiek niekais paleisto vyno ar to, kad tavo gyvenimo niekas taip prakilniai neužbaigs.

Jeigu surinkote bent penkis panašius požymius, darykite pauzę ir kokį pusmetį gerkite tik pieną. Mat netgi vyno gali būti per daug.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.