Geriausi šalies virėjai dalinosi egzotiškų patiekalų idėjomis

Artėjant šiltajam sezonui, LRVVK Asociacija Lietuvos virtuvės šefus pajūryje sukvietė į prezentaciją „Azijos virtuvės skoniai“, siekdama supažindinti su Tolimųjų Rytų šalių gastronomijos ypatybėmis.

Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (17)

Lrytas.lt

Mar 18, 2016, 10:45 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 9:16 AM

Viešbutyje „Amberton Klaipėda“ vykusiame renginyje geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių. Virėjai dalinosi idėjomis ir įdomiais pasiūlymais, kaip praturtinti ir nuspalvinti kasdienę virtuvę gurmaniškais egzotinių skonių užkandžiais, patiekalais, desertais ir gėrimais.

Svečiai pasitikti žaliąja arbata su imbieru, anyžiumi ir klevų sirupu bei vietnamietiška kava su kokosų pienu.

Aida Matulevičiūtė („HBH Vilnius“) paruošė ne tik gėrimus su azijietiškais pagardais, bet pasiūlė ir „Santa Maria“ kiaušininius makaronus su žaliuoju daržovių kariu bei Thai makaronus su krevetėmis raudonojo kario ir kokosų padaže.

Technologė Olga Medveckaja („Maxima LT“) vaišėms paruošė gardžias užkandėles: tortilijos užkandėlę su parūkyta-sūdyta antienos filė, ryžių lapus su antienos filė ir daržovėmis, lavašą su sūdyta lašiša bei daržovių-bananų lapų užkandėlę su azijietišku aitriųjų paprikų padažu.

Restorano „Karpynė“ virtuvės šefė Jolanta Gervienė pasiūlė antienos be kaulo salotas su gražgarstėmis, „lollo rosso“ bei makaronų užkandį su azijietiškų daržovių mišiniu.

Renginio metu į Asociacijos kandidatų gretas buvo priimti trys jauni, entuziastingi virėjai: Bernardas Anužis (restoranas „Onorė“), Žilvinas Pukevičius (kinų restoranas „Tain fu“), Antanas Stankevičius (restoranas „Architektai“).

Gaivus oro gūsis ir siurprizas – energingas, originalus „Tina dance“ šokėjų pasirodymas: Rytų šalių muzikos motyvais pristatyta nauja virėjų apranga, leidžianti laisvai judėti ir patogiai jaustis, kad galima net šokti!

Svečiams vištienos užkandžio suktinuką su ryžių popieriumi, gardintą azijietiškais pagardais, pristatė „Trakų slėnio“ virtuvės šefas Mindaugas Mizaras. Šefas iš ryžių popieriaus darė suktinuką, į vidų dėdamas „China“ rytietiškas daržoves, paskanintas sojos padažu, bei jogurte marinuotą vištienos filė.

M.Mizaras pastebėjo, jog plonai pjaustyta vištienos filė ypač tinka rytietiškiems patiekalams, nes yra smulkesnė. Vištienos užkandis buvo gardinamas avokado kremu su žaliuoju aitriuoju pipiru ir laimu, kepintais „Santa Maria“ juodaisiais sezamais bei papuoštas šviežių kalendrų daigais ir „Goma“ padažo oru – putomis.

Viešbučio „Park Inn By Radisson Vilnius“ gamybos vadovas Jevgenijus Volkovas įdomiai patiekė antienos užkandį su pakepintomis morkomis, pastarnokais, pjaustytais „kaip namuose“, šviežiais azijietiškais kopūstais „Pak Choi“ bei morkos traškučiu. Virtuvės šefas minėjo, kad svarbiausias akcentas – antis, 12 valandų marinuota druskoje, česnakuose, pipiruose, vėliau kepama konvekcinėje krosnyje 10 minučių 180 º C temperatūroje.

Garnyrui naudojo morkas ir pastarnoką, „Pak choi“ kopūstą skanino sezamų aliejumi ir laimu. Padažą ruošė iš sojos, vištienos esensijos, kokoso pieno. Puošė mėlynosios morkos traškučiu, žirnių daigais ir šlakeliu sojos padažo. Svečiai galėjo mėgautis neįprastu ir originaliu skoniu.

Edvinas Genys, „Unilever Food Solutions“ technologas, pristatė Azija alsuojančią vietnamietišką „Pho“ sriubą, ruoštą iš brandintos jautienos mentės, rudųjų grybų, šviežių sojos daigų bei daržovių. Svarbus ingredientas – aromatinis sultinys, kuris verdamas iš kaulų, vėliau maišomi svogūnai, imbieras, česnakas, aitrieji pipirai.

Gardinimui naudojamas žuvies padažas, maišytas su rapsų aliejumi, citrinžole ir laurų lapais. iSi sifono pagalba pagaminamas eterinis aliejus, naudojant kepintus avinžirnius, kalendrą, pilant jautienos esensiją. Mišinys laikomas per naktį, vėliau išleidus orą, išgaunamas aliejus. Sriubos garnyrui – svogūnų laiškai ir bazilikas, čili pipiras, laimas ir aromatinis aliejus.

Vienas pagrindinių renginio akcentų – Mahi Mahi žuvis, kurią gardžiai pagamino restorano „Soul&Pepper“ virtuvės šefas Gediminas Albrichtas.

Žuvį jis palaikė druskos ir cukraus tirpale. Padažui maišė olandišką padažą su „Teriyaki“, taip išgaudamas europietiškui gomuriui priimtinesnį azijietiško skonio variantą. Garnyrui naudojo geltonuosius burokėlius, morkas, salierų kremą su riešutais. Patiekalą gardino batatų kremu, karamelės skonio degintu sviestu, panko džiuvėsėliais su sepijų rašalu, puošė rapsų žiedais ir šviežia kalendra.

Renginio metu buvo pristatyta „Big Green Egg“ keraminė kepsninė, rūkykla, rinkoje išsiskirianti universalumu: paprasta pradėti, greitai pasiekiama aukšta kepimo temperatūra, kuri tiksliai reguliuojama, ją saugu naudoti – keraminis paviršius neįkaista taip kaip metalinės kepsninės. Dėl to patiekalai pasižymi neprilygstamu sultingumu. 

Geriausi pasaulyje šefai renkasi „Big Green Egg“ kepsnines: Rene Redzepi, dirbantis „Noma“ restorane, Gordonas Ramsay, dirbantis savo restorane „Petrus“, Sergio Hermanas – „Old Sluis“ restorane.

„Big Green Egg“ kepsninėje ėrienos nugarinę su šonkauliuku gamino restoranų grupės „Fortas“ gamybos vadovas Arūnas Stoškus ir virtuvės šefas Laurynas Bužinskas. Ėrienos pjausnį glazūravo „Teriyaki“, auksaspalviu „Dansukker“ sirupu bei medaus-imbiero padažu. Garnyrui paruošė ovalias, traškias „Finest Round Cut“ bulvių lazdeles su įdubimu. Skanino mini baklažanais, „Pak Choi“ kopūstais, puošė daigais ir šviežia kalendra.

Pirmieji ledai – užšaldyti vaisiai – kilę iš Azijos. Desertą iš vanilinių ledų su sūria kokosų karamele ir ananasų kremu pristatė restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis.

Anot šefo, šie ledai ypatingai ryškaus skonio, o susmulkinti žemės riešutai su sezamo sėklomis, „Farinas“, kokosų kremo, sepijų rašalo ir kondensuoto pieno karamelė bei ananasų kremas, tik pagyvina ir pagardina saldėsį. B.Anužis desertą papuošė begonijų žiedais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.