Garbaus amžiaus monarchė turi ne vieną įprotį. Manote, kad ji rytą pradeda sočiais angliškais pusryčiais? Nieko panašaus!
Karalienės Elizabeth II diena prasideda 8 valandą ryto, kai tarnaitė atneša puodelį juodos „Earl Grey“ arbatos ir kelis „Marie“ sausainius, pavadintus princo Alfredo žmonos garbei.
Nors monarchės apetitas tebėra geras, karalienė nebevalgo sočių angliškų pusryčių ir renkasi skrudintos duonos riekeles, marmeladą bei arbatą.
Ant jos stalo niekada nebūna makaronų, česnakų ar vėžiagyvių. Ji niekada nevalgo pomidorų ir agurkų su sėklomis – jos turi būti pašalintos, nes gali įstrigti tarp dantų, rašė „The Daily Meal“.
Elizabeth II pietūs paprastai gaminami iš produktų, užaugintų tuose rūmuose, kuriuose monarchė gyvena. Ji mėgsta tradicinius patiekalus – virtą lašišą, veršienos kotletus, skrudintą jautieną, antieną su apelsinais ar žuvį su gruzdintomis bulvytėmis. Karalienės mėgstamiausias patiekalas – menkė su duonos trupinių plutele, kuri patiekiama su tvarkingai, plonai supjaustytomis gruzdintomis bulvytėmis.
Nors Elizabeth II – viena turtingiausių pasaulio moterų, ji mielai valgo vakarykščius patiekalus ar pagamintus iš maisto likučių. Karalienė pirmadieniais valgo panašų maistą, kaip ir jos tarnai – pyragą, kurį kepant sunaudota po sekmadienio likusi mėsa, kotletus arba patiekalą iš skrudintų daržovių likučių. Monarchė nemėgsta švaistyti pinigų.
Jau seniai žinoma karalienės silpnybė prieš pietus išgerti džino kokteilį su „Dubonnet“ vynu, ledukais ir citrina. O vakarui, prieš miegą, kaip kažkada prasitarė karalienės pusseserė Margaret Rhodes, ji renkasi taurę ar dvi šampano.
Nors šampano rūšis nėra skelbiama, manoma, kad tai gali būti „Bollinger“, „Krug“, „Lanson“, „Pol Roger“ ar kitų šampano namų gėrimas, kuriuos leista vartoti karališkuosiuose rūmuose, rašo „Country Living“