Vakarienė nepažįstamųjų namuose – nuotykis gero maisto mėgėjams

Jeigu šeštadienį jums iškils klausimas, kur vakare skaniai ir nebrangiai pavakarieniauti Vilniuje, galėsite tiesiog užsukti į svečius pas nepažįstamus žmones.

Kiekviena tokia vakarienė yra nuotykis – tu ne tik ragauji naujus skanius patiekalus, bet ir anksčiau nelankytose vietose susitinki bei bendrauji su nepažįstamais žmonėmis.<br>Organizatorių nuotr.
Kiekviena tokia vakarienė yra nuotykis – tu ne tik ragauji naujus skanius patiekalus, bet ir anksčiau nelankytose vietose susitinki bei bendrauji su nepažįstamais žmonėmis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2017, 12:31 PM, atnaujinta Aug 19, 2017, 4:31 PM

Tiesa, jūsų lauks tik tuose būstuose, kurių gyventojai įsiregistravę platformoje „Nomhop“.

Progresyvios maisto kultūros banga, pasitelkusi socialinius tinklus ir naująsias technologijas, atranda naujus gero maisto ragavimo ir bendravimo būdus.

Lietuvoje ypač išpopuliarėjo „Nomhop Dinner“ (taip pat žinomos kaip „running dinner“) – tai per „Nomhop“ platformą organizuojama vakarienė. Artimiausia „Nomhop Dinner“ šį šeštadienį vyks Vilniuje – jos dalyviai maistą galės derinti su gurmaniško maisto kultūrą remiančio „Švyturio“ naujuoju „Blonde Ale“ alumi.

Šios vakarienės esmė ta, kad skirtingas jos dalis – užkandžius, pagrindinį patiekalą ir desertą – skirtingose vietose ruošia skirtingos komandos, kurios kiekvieną naują vakarienės etapą pradeda vykdamos į svečius vis pas kitą „Nomhop“ platformoje užsiregistravusią komandą.

Vakarienė kaip nuotykis

„Kiekviena tokia vakarienė yra nuotykis – tu ne tik ragauji naujus skanius patiekalus, bet ir anksčiau nelankytose vietose susitinki bei bendrauji su nepažįstamais žmonėmis.

Iš pradžių tai būna netikėta, tačiau po to šis nuotykis įtraukia, nes čia visuomet išlieka intriga, improvizacija ir tuo pat metu gali gerai praleisti laiką, ragaudamas gerą maistą geroje kompanijoje. Po vakarienės visi susitinka pasidalinti patirtimi bendrame vakarėlyje“, – pasakoja vienas iš „Nomhop“ renginių entuziastų Lietuvoje Tomas Milkevičius.

Jo teigimu, tai vienas iš gero maisto demokratizacijos pavyzdžių, nes tokios vakarienės leidžia be didesnių išlaidų paskanauti kokybiškų patiekalų ir gerai praleisti laiką.

Remia gero skonio puoselėtojai

Prie gero maisto kultūros plėtros prisideda ir Lietuvos įmonės.

„Matome, kad gero maisto kultūra atranda vis naujus ir kūrybiškus plėtros būdus. Jis sėkmingai įsitvirtina Lietuvoje ir mes norime prisidėti prie jos augimo šalyje. Gero maisto kultūros populiarumas dar kartą paliudija lietuvių imlumą, atvirumą ir drąsų šiuolaikiškumą“, – sako Tomas Milkevičius, „Nomhop“ renginių entuziastas Lietuvoje.

„Nomhop Dinner“ tipo vakarienės nuolat vyksta 3 Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Rytoj vyksiančios vakarienės dalyviai gurmaniškus patiekalus galės derinti su naujuoju „Švyturio“ „Blonde Ale“ – belgišku šviesiuoju eliu.

Paprastai šiame renginyje Lietuvoje dalyvauja nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų žmonių, o Vokietijoje ir kitose Šiaurės ir Vakarų Europos šalyse, kur tokie gurmaniški susitikimai itin populiarūs, dalyvių skaičius kartais perkopia net tūkstantį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.