Spalvinga ir nuotaikinga fotosesija ir patiekalai su pavasario akcentais, kuriuos siūlo Gasparas Fernandesas.
Jis – „Gaspar’s restorano“ ir „Gaspar’s gastrolounge“ šefas.
Įdarytos bulvių puselės
Reikės: * 4 didelių bulvių * 100 g kumpio * 100 g čederio * 20 g kalendrų * 1 arbatinio šaukštelio kuminų * pusės žaliosios citrinos * aitriųjų paprikų dribsnių * druskos
1. Bulves su lupenomis kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Kai iškepusios bulvės atvės, perpjaukite jas per pusę ir išskobkite beveik visą minkštimą, palikite jo tik šiek tiek (minkštimą vėliau galite panaudoti bulvių košei).
2. Pakepinkite gabalėliais pjaustytą kumpį, kad jis taptų traškus.
3. Sumaišykite kumpį su tarkuotu čederiu, pagardinkite kalendromis, žiupsneliu aitriųjų paprikų dribsnių, pusės žaliosios citrinos sultimis, trupučiu kuminų ir druska.
4. Šiuo įdaru įdarykite bulves, ant viršaus dar pabarstykite sūrio ir trumpai pakepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Turnas su daržovėmis
Reikės: * 400 g tuno * šviežių kopūstų lapų * ilgesnių rozmarinų šakelių sumedėjusiais galais * 200 g mažųjų paprikų * 2 šaukštų alyvuogių aliejaus * mėgstamų pavasario žalumynų * žaliųjų citrinų sulčių * druskos, pipirų
Padažui: * 100 g graikiško arba natūralaus jogurto * pusės žaliosios citrinos
* 20 g kalendrų * 10 g mėtų * druskos, pipirų
1. Paruoškite rozmarinų šakeles – nuo didesnių sumedėjusių šakelių nuskabykite dalį lapų, kad galėtumėte kaip ant iešmelio suverti tuno gabalėlius. Jei tokių šakelių neturite, galite naudoti ir paprastus medinius iešmelius.
2. Suverkite pailgais gabalėliais supjaustytą tuną, jį pašlakstykite aliejumi, žaliųjų citrinų sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite, dar galite užberti sezamų sėklų. Paruoštą tuną dėkite į karštą keptuvę ir trumpai apkepkite iš kiekvienos pusės, kad vidus liktų neiškepęs.
3. Pagaminkite padažą: natūralų arba graikišką jogurtą pagardinkite žaliosios citrinos, citrinos ar apelsino žievele, kapotomis kalendromis, mėtomis ir gerai sumaišykite.
4. Paruoškite paprikas – tiesiog iškepkite griliuje pagardinę druska ir pipirais, žaliųjų citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
5. Į kopūsto lapą sudėkite tuno gabalėlius, mėgstamus žalumynus, keptas žaliąsias pa-prikas ir pagardinkite padažu.
Imbiero ir laimo gėrimas
Reikės: * 8 riekelių šviežio imbiero * poros žaliųjų citrinų * mėtų lapelių * 800 ml gazuoto vandens
Į stiklinę dėkite po dvi riekeles šviežio imbiero, kelis gabalėlius žaliųjų citrinų ir keletą mėtų.
Viską sutrinkite ir užpilkite gazuotu vandeniu.