Dainininkas Jonas Sakalauskas pasidalino mėgstamų salotų receptu

Teatralizuotame koncerte „Operos paštetas“ Klaipėdos muzikinio teatro vadovas ir grupės „el Fuego“ narys Jonas Sakalauskas (35 m.) valgį ruošia tiesiog scenoje ir juo vaišina publiką. Vyras mėgsta pasisukioti ir savo namų virtuvėje.

J.Sakalauskas mėgsta sukiotis virtuvėje.
J.Sakalauskas mėgsta sukiotis virtuvėje.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („TV antena“)

Apr 23, 2017, 10:29 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 12:19 AM

Dainininkas J.Sakalauskas prisipažino, kad ruošdamas valgį pailsi. Be to, virtuvėje jam kyla įvairių idėjų. Ten balsingas vyras net kuria dainas, todėl jį neretai galima išgirsti dainuojantį virtuvėje, rašo „TV antena“.

„Virtuvė, kaip ir visi mūsų namai, įrengta labiau atsižvelgiant į žmonos sumanymus, bet ir aš joje gerai jaučiuosi“, – pasakojo Vilniuje su žmona operos soliste Agne Sabulyte (32 m.), ketverių metų dukterimi Vakare ir beveik dvimečiu sūnumi Dobilu gyvenantis atlikėjas.

– Ar jūsų virtuvėje receptų knygų galima rasti?

– Receptų knygų turime ne vieną. Daugiausia tai „Virtuvės mitų griovėjų“ knygos ir žurnalai. Aš pagal receptų knygas neruošiu patiekalų – tai man labiau pažintis su įvairiais gaminimo būdais, tradicijomis. Sąsiuvinių su receptais nekaupiame. Viskas perimama gyvai.

– Ar turite daug maistui ruošti skirtos įrangos?

– Ne, bet jos pakanka ir ji kokybiška. Kai kurios įrangos net nesame išpakavę arba naudojame ypač retai. Vienas tokių įrenginių – bulvių tarkavimo mašina.

– Kokie įprastai būna jūsų pusryčiai?

– Ryte yra toks ritualas: pasimankštinti, tada paruošti šeimai arbatos ir išvirti grikių košės.

Kai vaikai anksti pakyla, košę verdame kartu. Ypač smagu su mažuoju Dobilu. Pusė grikių būna ne puode, bet procesas labai linksmas.

– Kokius dar valgius mėgstate ruošti?

– Įvairiausias salotas su vištiena.

– Ar atšilus orams keičiasi jūsų mitybos įpročiai?

– Iš esmės ne. Aišku, šviežios daržovės sudaro didesnę raciono dalį nei įprastai. Birželį braškės tampa kone pagrindiniu maistu.

– Labiau vertinate lietuvišką ar svečių šalių virtuvę?

– Tradicinė virtuvė yra mano skrandžio žudikė ir kalorijų bomba. Todėl bulvinių blynų, cepelinų ar baltosios mišrainės dažnai neragauju. Mėgstu salotas, sriubas, lengvai paruoštą vištieną, žuvį.

– Kokių egzotiškų patiekalų esate ragavęs?

– Pietų Korėjoje ragavau žalių aštuonkojų. Juos mums matant supjaustė – valgant jie dar judėjo.

– Ko už jokius pinigus negalėtumėte įsidėti į burną?

– Sakoma, už didelius pinigus galima padaryti viską, bet valgyti vabalų ir kirmėlių, matyt, dar nepribrendau. Kraujo sriubos – jukos – irgi.

– Ko visada būna jūsų šaldytuve?

– Kietojo sūrio. Net kai viskas baigiasi, sūrio būna.

– Kuo vaišinate netikėtai užsukusius svečius?

– Svečiai įvairūs, todėl ir valgiai būna skirtingi. Kuo vaišinti svečius, dažniau sprendžia žmona. Ji traukia užkandžius ir saldainius, mėgsta greitai paruošti užtepėlę. Paprastai kasdien žmona su vaikais ruošia pyragus arba tortus.

– Be ko jūsų namuose neįsivaizduojama šventinė vakarienė?

– Be gero sodraus raudonojo vyno. Mes labiausiai mėgstame ‘Primitivo’ vynuoges.

– Esate smaguris ar vietoj deserto mieliau sukirstumėte kepsnį?

– Man patinka desertai, bet po jų labai dažnai valgau ko nors sūraus. Vadinasi, pirmenybė rimtam maistui.

– Į sceną žengiate prikirtęs ar, priešingai, prieš koncertą nieko nevalgote?

– Visaip būna. Geriau jaučiuosi, kai prieš pasirodymą valgau labai mažai arba visai nevalgau, nes sotus žmogus dažnai per daug atsipalaiduoja.

Scenai reikia tam tikros būsenos. Aišku, jeigu visą dieną nevalgau, stinga energijos.

– Teatralizuotame koncerte „Operos paštetas“ ne tik atliekate garsias operų arijas, bet ir scenoje ruošiate paštetą, juo vaišinate žiūrovus. O pats jo ragaujate?

– Šis koncertas – klasikinės muzikos ir kulinarijos meno junginys. Pačių ruoštą paštetą po pasirodymo valgome kartu su publika. Su dainomis paruoštas paštetas yra puikus. Jo tikrai daug prisiragauju.

Salotos su burokėliais ir ožkų sūriu

Patiekalui reikės:

2–3 saujų gražgarsčių,

1 burokėlio,

100 g šviežio ožkų sūrio,

2 šaukštų saulėgrąžų,

2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus,

druskos,

keptos vištos krūtinėlės.

Burokėlį nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi.

Gražgarstes sudėkite į lėkštę. Sūrį supjaustykite gabalėliais ir kartu su burokėliais sudėkite ant gražgarsčių. Apibarstykite maltomis saulėgrąžomis, pasūdykite.

Kad būtų sočiau, salotas galite pagardinti vištos krūtinėlės griežinėliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.