Du žinomi šefai žiūrovams atskleis savo virtuvės paslaptis

Jau šį šeštadienį TV3 eteryje startuoja ketvirtasis atsinaujinusios kulinarinės-konditerinės pokalbių laidos „Gardu Gardu“ sezonas. 

Lazdyno riešutų morenginis biskvitas su šokoladiniu kremu ir šviežiomis uogomis.<br> TV3 nuotr.
Lazdyno riešutų morenginis biskvitas su šokoladiniu kremu ir šviežiomis uogomis.<br> TV3 nuotr.
 Įdarytas pomidoras.<br> TV3 nuotr.
 Įdarytas pomidoras.<br> TV3 nuotr.
Viso gaminimo metu Ali draugiškai asistavo Gianui Lucai ne tik prie keptuvės, bet ir taisyklingai lietuviškai perteikdamas lietuvių kalbos srautą. <br> TV3 nuotr.
Viso gaminimo metu Ali draugiškai asistavo Gianui Lucai ne tik prie keptuvės, bet ir taisyklingai lietuviškai perteikdamas lietuvių kalbos srautą. <br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 10:33 AM

Šį sezoną virtuvės įrankius surems profesionalas, modernios konditerijos pradininkas Lietuvoje, „Ali šokoladinės“ įkūrėjas – Ali Gadžijevas bei Italijos kulinarijos instituto absolventas, profesionalus virtuvės šefas ir „Kulinarijos studijos“ įkūrėjas – Gianas Luca Demarco

Kiekvieną savaitę laidos studijoje tarpusavyje savo profesinėmis paslaptimis bei naudingais patarimais dalinsis, demonstruos lengvai pagaminamus patiekalus bei šmaikštaus dvi visiems gerai pažįstamos ir charizmatiškos asmenybės.

Giano Lucos iniciatyva pirmąją laidą vedėjai pradėjo nuo espreso kavos, kaip tikri italai, kurie ypač yra pamišę dėl jos kokybės. 

Gamindamas Italijoje pomidorų sezono metu populiarų patiekalą Luca atskleidė dar daug įvairių Itališkos kultūros ir virtuvės paslapčių: paaiškino, kam jo močiutė naudodavo ryžių nuovirą, kodėl Šiaurės Italijos regionas Lombardija niekada negarsėjo savo patiekalais ir kaip panaudoti cukinijas, kad nereikėtų jų siūlyti visiems kaimynams iš eilės. 

Viso gaminimo metu Ali draugiškai asistavo virtuvės šefui ne tik prie keptuvės, bet ir taisyklingai lietuviškai perteikdamas Gian Luca lietuvių kalbos srautą. 

Antroje laidos dalyje prie virtuvės vairo stojo šarmingasis Ali. Jis pademonstravo, kaip gaminti nuodėmės vertą desertą, atskleidė keletą savo darbo paslapčių bei pateikė naudingų patarimų, pavyzdžiui, kaip lengvai susmulkinti lazdyno riešutus.

Taip pat Ali pademonstravo „žaisliuką“, be kurio konditerijos virtuozas savo darbo vietoje neapsieina nė dienos. 

Du garsūs šefai kviečia ne tik skaniai, bet ir linksmai praleisti šeštadienio rytą žiūrint televizijos laidą „Gardu Gardu“. 

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamino Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

Įdarytas pomidoras

Reikės: 

250 g ryžių,

4 didelių prinokusių kietų pomidorų,

100 g konservuotų cukinijų,

1 svogūno,

1 neluptos skiltelės česnako,

2 valg. š. kreminio mėlynojo pelėsio sūrio,

žiupsnelio druskos,

pipirų,

ekologiško sultinio

10 g alyvuogių aliejaus,

balzaminio acto,

šviežių bazilikų.

Į verdantį sūdytą vandenį suberti ryžius ir apvirti 5 minutes. Nupjauti pomidoro viršūnėlę ir išskobti vidų. Įkaitintame aliejuje apkepti smulkiai supjaustytą svogūną kartu su nelupta česnako skiltele. Tada sudėti susmulkintas cukinijas ir išskobtą pomidorų vidų, trumpai pakepinti. Įdėti pagal skonį sauso sultinio.

Suversti nukoštus apvirtus ryžius, įdėti kreminio mėlynojo pelėsio sūrio ir viską kepant gerai išmaišyti. 

Gauta mase įdaryti pomidorus, sudėti juos į kepimo indą ir uždengti nupjauta viršūnėle. 

Kepti 10 minučių iki 150°C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi. Pagardinti balzaminiu actu ir papuošti šviežio baziliko lapeliais. Skanaus! 

Lazdyno riešutų morenginis biskvitas su šokoladiniu kremu ir šviežiomis uogomis

Biskvitui:

80 g lazdyno riešutų,

25 g greito paruošimo sorgų košės (arba kvietinių miltų),

50 g cukraus pudros,

130 g (4 didelių kiaušinių) kambario temperatūros kiaušinio baltymų,

100 g cukraus. 

Šokoladiniam kremui:

320 g grietinėlės,

320 g juodojo šokolado,

20 g sviesto. 

Papuošimui:

šviežių uogų (braškių, aviečių, šilauogių),

žiupsnelio miltelinio cukraus (pudros).

Lazdyno riešutus susmulkinti ir sumaišyti su greito paruošimo sorgų koše (arba miltais) bei cukraus pudra. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų. Birų mišinį atsargiai įmaišyti lopetėle į išplaktus kiaušinių baltymus iki vientisos masės. Naudojant konditerinį maišelį masę paskleisti kepimo formoje ir kepti 18-20 minučių iki 190°C įkaitintoje orkaitėje. 

Kol biskvitas atvės, paruoši šokoladinį kremą: užvirti grietinėlę ir užpilti ant inde suberto šokolado. Išmaišyti iki vientisos masės. Į atvėsusią iki maždaug 35°C temperatūros šokolado masę sudėti smulkintą sviestą ir maišyti, kol ištirps, o masė taps vientisa ir blizgi. Naudojant konditerinį maišelį ant atvėsusio morenginio biskvito paskleisti šokoladinį kremą ir papuošti šviežiomis uogomis bei apibarstyti cukraus pudra. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.