Aromatą išsaugo šiuolaikinės technologijos

Daugeliui puodelis gardžiai kvepiančios kavos reiškia jaukaus pokalbio pradžią ir buvimą drauge. Laukdami svečių visada norime kuo geriau pasiruošti ir nustebinti savo artimuosius. Kaip žinoma, kavos ruošimas gali būti ne mažiau įdomus ir suteikti daug galimybių kulinariniams eksperimentams.

 Unikali „Bosch Aromafin“ technologija padeda ilgiau išlaikyti šviežiai maltos kavos aromatą ir skonį.
 Unikali „Bosch Aromafin“ technologija padeda ilgiau išlaikyti šviežiai maltos kavos aromatą ir skonį.
 Unikali „Bosch Aromafin“ technologija padeda ilgiau išlaikyti šviežiai maltos kavos aromatą ir skonį.
 Unikali „Bosch Aromafin“ technologija padeda ilgiau išlaikyti šviežiai maltos kavos aromatą ir skonį.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 10:30 AM

Kava užduoda daug klausimų ir gamintojams siekiant pateikti kokybišką ir šviežią produktą pirkėjams. Reikia ne mažai eksperimentuoti ne tik parenkant kavos rūšis, skrudinant ir malant ją, bet ir kuriant kavos kokybę išsaugoti padedančias pakuotes. Kodėl kavai tokia svarbi pakuotė?

Kavos ruošimo čempionato dalyvis Tomas Rudys „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Visa tiesa apie kavą“ atskleidė dar negirdėtų gėrimo pakavimo paslapčių. Jis sako, kad vos tik paskrudintų kavos pupelių iškart pakuoti negalima, kurį laiką jos yra laikomos specialiose talpyklose.

„Tuo metu vyksta daugybė cheminių procesų – dujos išeina iš pupelių. Tad jeigu supakuosime ką tik paskrudintas pupeles į vakuuminę pakuotę, pakelis išsipūs ir tiesiog suplyš, nes nebus kur pasišalinti dujoms“, – sako Tomas.

Tačiau stovėdama kava praranda dalį aromato, tad norėdami to išvengti kavos specialistai kartu su „Bosch“ inžinieriais sukūrė technologiją, kuri leidžia kavos pupeles pakuoti iškart po skrudinimo, o maltą kavą – po skrudinimo ir malimo.

„Bosch Aromafin“ ventilis kavos pakuotės viduje susidariusioms dujoms leidžia lengvai pasišalinti, tačiau neleidžia orui patekti į vidų. Taip kava ilgiau išlaiko savo skonį ir šviežiai maltos kavos aromatą“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje atskleidė T.Rudys.

Unikali „Bosch Aromafin“ technologija naudojama pakuojant AROMA GOLD ir AROMA PLATINUM maltą kavą ir kavos pupeles minkštose pakuotėse.

Sakalas Uždavinys ir jo žmona Silvija savo namuose kartu su baristu Linu Malinausku ne tik susipažino su tokios rūšies pakuote, bet ir mokėsi šaltos kavos ruošimo subtilybių.

Į prancūzišką kavinuką pirmiausia reikia įdėti kelis valgomuosius šaukštus maltos kavos ir ją užpilti 90 laipsnių vandeniu. Kavai leidus kiek pastovėti, tirščius reikia atsargiai nuspausti presu. Iš prancūziško kavinuko kavą pilame į plakti skirtą indą, užpilame pienu ir pagardiname cukrumi. Sudėję ledukus indo turinį plakame plakikliu, kad susidarytų puta.

Kavos guru L.Malinauskas pabrėžia, jog geriant kavą, ypač espresą, vertėtų atsigerti vandens – kad prieš gerdami kavą nuplautumėte savo skonio receptorius, tai sustiprina skonį ir pabrėžia gerąsias kavos savybes. Tačiau išgėrę kavos neskubėkite gerti vandens, nes taip per greitai nuplausite kavos skonį, kuris turi atsiskleisti pamažu.

„Visa tiesa apie kavą“ – sekmadieniais 10.45 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją arba portale lrytas.lt

Laidos rėmėja – kava AROMAGOLD.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.