Prie azijietiško restorano sėkmės prisidėjo ir turistai

Gyvas, garuojantis ir nuolat judantis naujas „Spice“ restoranas labiau primena naktinį gatvės maisto turgų, nei tradicinį azijietiško maisto restoraną. 

„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija.<br> „Spice“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 27, 2017, 5:19 PM

Būtent toks ir buvo trijų draugų, Justinos Marozaitės, Vytauto Banionio ir Justo Vabuolo, „Spice“ sumanytojų, siekis  – anot jų Vilniuje ir taip yra nemažai vietų, kur paragauti žalio kario ar kitų tradicinių Azijos skonių. 

„Dėl meilės maistui, atostogų ir kelionių programas visad derindavome pagal dar neparagautus patiekalus ir neaplankytus turgus, o grįžus į Vilnių trūkdavo autentiškų skonių. 
Pavyzdžiui, tikro tajų „khao soi“ - tiršto prieskonių ir krevečių sultinio, pilamo ant traškių kiaušinių makaronų, šviežios lašišos ar grilyje keptos vištienos, ar tobulai aštrumą, saldumą ir rūgštumą balansuojančių žalių papajų salotų“, - sako Vytautas. 

Tad trijulė sukūrė būtent tai, ko pasiilgę savaitgaliais skrisdavo į Berlyną ar Londoną – atsipalaidavusį Tolimųjų Rytų turgaus maisto restoraną. 

Verslo pamokų Justina, Vytautas ir Justas  mokėsi atidarinėdami „Who Hit John” barą Vilniaus centre.

„Spice“ pirma atsidarė Pilies gatvėje. Iš pradžių tai buvo  maisto kioskelis, į kurį daugiausia užklysdavo cepelinų šiek tiek persivalgę turistai, tačiau labai  greitai jį rado aštraus maisto entuziastai. 

„Pilies gatvė buvo puiki vieta naujai koncepcijai išmėginti. Dėl didelio užsieniečių turistų srauto gaudavome unikalių pastabų, kaip patobulinti vieną ar kitą patiekalą. Jiems toks maistas yra daug labiau įprastas – juk Londone, Amsterdame ar Berlyne beveik kiekviena gatvelė turi savo unikalų azijietišką šeimos restoraną. 

Dažnai papietauti stabtelėdavo kinai, buvo keletas tajų turistų - ir jie nelikdavo nusivylę, visad girdavo. Klientų nuomone, keliavome geru keliu, tad tik vasarą turėjusią gyvuoti Pilies gatvės „Spice“ rezidenciją nusprendėme perkelti, tik reikėjo naujos vietos“, – sako Justina. 

Sezonui pasibaigus prireikė naujų namų, tad „Spice“ komanda persikėlė į turgaus maisto restoranui svarbią vietą – „Turgaus” baro virtuvę kitapus Halės. 

Tokia „keliaujančio restorano“ idėja jau nebe naujiena užsienio šalyse - vasarą daug palankiau būti lauke, kur prasilenkia didžiulis turistų srautas, o žiemą tokios vietos, kaip „Turgaus“ baras koncertų metu yra sausakimšos. 

Tokia simbiozė palanki ir verslui, ir klientui, kuriam nebereikia ieškoti, kur prieš vakaro pramogas pavalgyti.

„Spice“ kasdien ruošia dienos pietus bei vakarienę, o dar iki švenčių žada įsibėgėti su vėlyvų sekmadienio pusryčių tradicija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.