Šiauliečiams – puiki proga paragauti to, ko dar neragavo

Kad Kalėdų laukimas neprailgtų, Šiaulių turizmo informacijos centro (TIC) darbuotojai šiauliečius ir miesto svečius pakvietė ne tik į naujas ekskursijas, bet ir pasiūlė atrasti kulinarinius Šiaulius. 

 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Šiaulių TIC direktorė R.Stankuvienė sakė, kad idėja prieš Kalėdas surengti „Gastroturo savaitę“ kilo po pernai Šiauliuose pavykusios gastroakcijos, kurioje dalyvavo šešios miesto maitinimo įstaigos.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Šiaulių TIC direktorė R.Stankuvienė sakė, kad idėja prieš Kalėdas surengti „Gastroturo savaitę“ kilo po pernai Šiauliuose pavykusios gastroakcijos, kurioje dalyvavo šešios miesto maitinimo įstaigos.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Vaistinės „Valerijonas“ arbatinės direktorė A.Girdenienė sakė, kad renkantis patiekalus stengtasi atspindėti arbatinės šūkį: „Sveikatas ir grožis – po vienu stogu“.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Vaistinės „Valerijonas“ arbatinės direktorė A.Girdenienė sakė, kad renkantis patiekalus stengtasi atspindėti arbatinės šūkį: „Sveikatas ir grožis – po vienu stogu“.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Kavinės-baro „Arkos“ savininkė A.Mikšienė desertui pristatė džiovintomis slyvomis, riešutais ir medumi įdarytą keptą obuolį, o antrajam patiekalui džiovintais baravykais įdarytus koldūnus.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Kavinės-baro „Arkos“ savininkė A.Mikšienė desertui pristatė džiovintomis slyvomis, riešutais ir medumi įdarytą keptą obuolį, o antrajam patiekalui džiovintais baravykais įdarytus koldūnus.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Restorano „Sakura Lounge“ virtuvės šefas E.Tumalavičius sakė, kad „Gastroturo savaitės“ dalyviams turėtų patikti ypatingai paruošta elnienos nugarinė su spanguolių padažu.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Restorano „Sakura Lounge“ virtuvės šefas E.Tumalavičius sakė, kad „Gastroturo savaitės“ dalyviams turėtų patikti ypatingai paruošta elnienos nugarinė su spanguolių padažu.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Kavinės-baro „Savynė“ savininkė G.Martinkienė sakė „Gastroturo savaitei“ pristatysianti vištienos krūtinėlės kepsnį su spanguolių padažu, o desertui – karštų vaflių su saldžiu padažu. <br> R.Vitkaus nuotr.
 Kavinės-baro „Savynė“ savininkė G.Martinkienė sakė „Gastroturo savaitei“ pristatysianti vištienos krūtinėlės kepsnį su spanguolių padažu, o desertui – karštų vaflių su saldžiu padažu. <br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Restorano „Aveniu Brasserie“ savininkas ir virtuvės šefas A.Matačiūnas sakė, kad labiau orientuojasi į vakarietišką virtuvę, todėl „Gastroturo savaitei“ nusprendė pasiūlyti aštuonkojį.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Restorano „Aveniu Brasserie“ savininkas ir virtuvės šefas A.Matačiūnas sakė, kad labiau orientuojasi į vakarietišką virtuvę, todėl „Gastroturo savaitei“ nusprendė pasiūlyti aštuonkojį.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (19)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 5:08 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 5:11 PM

Penktadienį Šiauliuose startuos dešimt dienų truksianti „Gastroturo savaitė“, kurio metu bus galima įvertinti restoranų ir kavinių šefų meistrystę, susipažinti su gastronomijos tendencijomis bei pažinti aukštesnę maisto kultūrą.

Rekomendavo vietinius produktus 

Dalyvauti „Gastroturo savaitėje“ panoro dalyvauti trylika Šiaulių restoranų ir kavinių, kurie lankytojams pristatys du išskirtinius patiekalus.

Vienas iš degustacinių patiekalų privalės būti renginio temą „Kelionių ir saldumynų Kalėdos“ temą atitinkantis desertas, o antrą patiekalą galės pasiūlyti renginyje panorusios dalyvauti maitinimo įstaigos.       

„Gastroturo savaitės“ organizatoriai patiekalams rekomendavo naudoti vietinius, sezoninius patiekalus. 

Dalis „Gastroturo savaitės“ dalyvių savo patiekalų degustaciją antradienį surengė Šiaulių TIC patalpose. 

Pristatė po du patiekalus

Vaistinės „Valerijonas“ arbatinės direktorė Almyra Girdenienė sakė, kad renkantis patiekalus stengtasi atspindėti arbatinės šūkį: „Sveikatas ir grožis – po vienu stogu“. 

Desertui migdolinį marcipaną pristačiusi A.Girdenienė sakė, kad Tarpukariu marcipanu vaistininkai vaišindavo daugiau vaistų pas juos pirkusius klientus. 

Antrasis vaistinės „Valerijonas“ arbatinės pasiūlytas patiekalas – iš specialiai paruoštų burokėlių, džiovintų slyvų, riešutų pagamintas skanėstas „Burokėlio džiazas“. 

Kavinės-baro „Arkos“ savininkė Algina Mikšienė desertui pristatė džiovintomis slyvomis, riešutais ir medumi įdarytą keptą obuolį. Antrasis „Arkų“ pasiūlytas patiekalas - „Tiškevičiaus koldūnais“ pavadinti koldūnai su džiovintais baravykais. 

Siūlys ypatingai paruoštą elnieną

Restorano „Sakura Lounge“ virtuvės šefas Egidijus Tumalavičius sakė, kad „Gastroturo savaitės“ dalyviams turėtų patikti elnienos nugarinę su spanguolių padažu. 

Ši žemoje temperatūroje ruošiama elniena išlieka sultinga ir minkšta. Desertui restorane „Sakura Lounge“ bus siūloma paskanauti tartaletės su pagardais. 

Kavinės-baro „Savynė“ savininkė Gailutė Martinkienė sakė „Gastroturo savaitei“ pristatysianti vištienos krūtinėlės kepsnį su spanguolių padažu, o desertui – karštų vaflių su saldžiu padažu. 

Kainos svyruos nuo pusantro iki 16 eurų 

Restorano „Aveniu Brasserie“ savininkas ir virtuvės šefas Algirdas Matačiūnas sakė, kad labiau orientuojasi į vakarietišką virtuvę, todėl „Gastroturo savaitei“ nusprendė pasiūlyti aštuonkojį su jaunomis daržovėmis ir „Chorizo“ dešros padažu. 

Tiems, kas pageidautų lietuvio skrandžiui labiau įprasto patiekalo, šis rinktinių gėrimų ir maisto degustacijomis pagarsėjęs restoranas pasiūlys triušio „confit savoy“ kopūstų apvalkale su jaunomis daržovėmis. 

Desertui restoranas „Aveniu Brasserie“ siūlys sūrio pyragą su šviežiomis uogomis ir šokoladu. 

Šiauliuose dešimt dienų truksiančiai „Gastroturo savaitei“ pristatytų patiekalų kainos svyruos nuo pusantro iki 16 eurų. 

Šiaulių TIC direktorė Rūta Stankuvienė sakė, kad idėja prieš Kalėdas surengti „Gastroturo savaitę“ kilo po pernai Šiauliuose surengtos gastroakcijos, kurioje dalyvavo šešios miesto maitinimo įstaigos.

Kvies leistis į ekskursijas

Šventiniu laikotarpiu, prasidės jau šį savaitgalį Šiauliuose prasidės žvakučių dėlionės akcija ir Kalėdų eglės įžiebimu, Šiaulių TIC pasiūlė ir pramogų žingeidiems bei aktyviai laisvalaikį leisti norintiems šiauliečiams. 

Parengtos ekskursijos-degustacijos „Saldūs Šiauliai“ ir „Saldūs Šiauliai A.Grincevičiaus akimis“, kalėdinis žygis „Kur Šiauliuose gyvena Kalėdų Senelis?“, ekskursijos „Istoriniai šimtmečio maršrutai Šiauliuose“, „Šiaulių legendos ir tikrovė“, žygis-ekskursija po Talkšos ir Salduvės parkus „Šiapus ir anapus“, alternatyvi ekskursija „Šiauliai: pakiemiais, pagrioviais, patvoriais...“             

Šių nuo valandos iki dviejų valandų truksiančių ir Šiaulius ne tik turistams, bet ir čia gyvenantiems žmonėms geriau pažinti padėsiančių ekskursijų kaina – nuo pusantro iki trijų eurų.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.