Naujoje laidoje „Check’is“ socialinių tinklų žvaigždė recenzuos kavines

Naujos maitinimo įstaigos didmiesčiuose išdygsta bene kasdien, taip pat dažnai ir visam laikui uždaro duris. Kaskart nusprendę pavalgyti ne namuose žmonės suka galvą, kur nueiti ir ką įdomaus išbandyti.

Julija Kačanova<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Julija Kačanova<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2018, 4:47 PM, atnaujinta Apr 2, 2018, 4:25 PM

Lietuvoje jau galima rasti įvairiausias pasaulio virtuves, užsienio specialistų giriamus prabangius restoranus ar mažas, daugybę metų veikiančias lankytojų pamėgtas vietas.

Atsakymus padės rasti maisto blogerė Julija Kačanova, kuri naujoje lrytas.tv laidoje „Check’is“ lankysis įvairiose maitinimo įstaigose nuo turgaviečių, gatvės kioskų iki ištaigingų restoranų, kur būtina rezervuoti vietas.

Julijai ši patirtis nebus nauja - jau daugiau nei dvejus metus ji pildo „Instagram“ paskyrą „Where2eat.LT“, kurią seka tūkstančiai žmonių. Apsilankius kavinėje ji į socialinius tinklus kelia skaniausio patiekalo nuotrauką, aprašo kur valgė, kas patiko ir kurioje vietoje dar reikėtų pasitempti.

„Šešerius metus praleidau užsienyje, gyvenau įvairiose šalyse nuo Japonijos iki Didžiosios Britanijos, Ispanijos ar Italijos, nuolat keliauju, siekdama susipažinti su užsienio maisto pasiūla bei restoranais, todėl puikiai žinau, ką žmonės mėgsta valgyti, koks turi būti tikrasis suši ar kokios maisto mados Londono gatvėse“, - prisistato J.Kačanova.

Visą šią patirtį ji panaudos laidoje „Check’is“, kur kiekvieną maitinimo įstaigą vertins pagal daugybę iš anksto numatytų kriterijų: aplinką, meniu, aptarnavimą, patiekalų skonį ir kainas. Paskutinis bus pasakomas bendras balas, kuris nebūtinai sutaps su anksčiau išvardintų punktų vidurkiu. Vienose laidose J.Kačanova kavines bandys viena, kitur kviesis žinomus žmones ar specialistus – viskas priklausys nuo to, kur pasuks "Check'io" radaras.

„Lietuvoje pastebiu daug kritikos ir negatyvo. Kažkodėl dažnai norima restoraną sužlugdyti neduodant jam šanso pasitaisyti. Juk ir kavinės šefui būna blogų dienų, todėl išvadas darau ne po pirmo apsilankymo, o savo pastabas geriau sakau tiesiai žmogui į akis, nei lieju nepasitenkinimą socialiniuose tinkluose, – tvirtai teigia Julija. – Todėl „Check’is“ kalbėsime paprastai ir konkrečiai.

Tai nereiškia, kad pulsime visus girti. Anaiptol! Bet tikrai nenurašysime restorano, jei padarė vieną klaidą. Sieksime daugiau patarti ir atrasti kažką unikalaus, negu kritikuoti ir priekabiauti."

Pirmoje laidoje Julija apsilankys praėjusių metų rudenį duris atvėrusiame unikaliame maisto turguje Vilniuje „Uptown Bazaar“, kur po vienu stogu įsikūrę daugybę kavinių bei užkandinių.

Restoranų blogerė supažindins su užsienyje dabar itin madingu „Acai Bawl“, parodys, kaip iš tiesų turi būti gaminamas Berlyno šnicelis ir drąsinsis paragauti dešrainio su… silke.

Pirmosios apžvalgos ir nuotykiai - laidoje „Check’is“ jau šį pirmadienį per www.lrytas.tv

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.