Amerikietis Benas Churchillis garsėja puikiais, tačiau neįprastai patiektais desertais.
Jie puikaus skonio, tačiau patiekti taip, tarsi būtų nevalgomi ir netgi atstumiantys.
Pavyzdžiui, užsisakote apelsinų morengo, o gaunate lėkštę, kurioje pūpso supelijęs apelsinas. Tokį įspūdį sukuria spalvotas miltelinis cukrus.
Kitas desertas – peleninė. Atrodo nekaip, tačiau paskanavę galite užsimanyti pakartoti. Iš tiesų tai vanilinė panakota su rūkytų arbatžolių kremu, padengta juodo morengo dulkėmis, su sidabriniais šokolado trupiniais.
O gal norėtumėte paragauti virtuvės kempinėlės su indų ploviklio puta? Tai viso labo keksas su alyvuogių aliejumi, padengtas mėtiniais trupiniais, papuoštas saldžia pieno puta ir keptų obuolių piurė.
Apetito nekelia ir supelijęs pyragas. Po nepatrauklia išvaizda slepiasi tikras gardumynas – vanilinis sūrio pyragas su mėtiniais sluoksniais.
Arba desertas, atrodantis kaip pusryčiams patiektas skrebutis su keptu kiaušiniu. Iš tiesų tai citrininis keksas su plaktos grietinėlės kremu ir citrinine žele.
Obuolys – dar vienas netradicinis desertas, patiektas kaip avižinė košė su žaliu obuoliu. O iš tiesų tai švelnaus skonio panakota su plikytu kremu ir veidrodine glazūra.
Lėkštėje patiekta širdis atrodo kaip mėsos patiekalas, o iš tiesų tai desertas iš sausainių, braškių, kokosų ir glazūros.
O gal paragautumėte veržlių ir varžtų? Tai desertas iš šokolado, bananų ir ledų.
Krabų lazdelė – visai ne krabų lazdelė, o rabarbarų desertas su imbieriniu kremu. Arba pievagrybiai – pagaminti iš šokolado ir kokosų morengo.
Pažiūrėkite nuotraukų galeriją – kai kurie desertai atrodo tikrai šokiruojantys.
Ar išdrįstumėte paragauti?