Vilniuje duris atvėrė neįprastas restoranas

Magišką penktadienio 13 dieną išskirtiniai svečiai Vilniuje rinkosi į naujo Peru virtuvės restorano „Pachamama“ atidarymą. 

 K.Jusčius (kairėje) su žmona Tatjana, restorano įkūrėja.<br> Organizatorių nuotr.
 K.Jusčius (kairėje) su žmona Tatjana, restorano įkūrėja.<br> Organizatorių nuotr.
Elektroninės muzikos žvaigždė Juanma Sanchez.<br> Organizatorių nuotr.
Elektroninės muzikos žvaigždė Juanma Sanchez.<br> Organizatorių nuotr.
 Bolivinių balandų salotos.<br> Organizatorių nuotr.
 Bolivinių balandų salotos.<br> Organizatorių nuotr.
 Komunikacijos specialistė A.Kurtkutė ir rinkodaros specialistas G.Judzentas.<br> Organizatorių nuotr.
 Komunikacijos specialistė A.Kurtkutė ir rinkodaros specialistas G.Judzentas.<br> Organizatorių nuotr.
 LLRI prezidentas Ž.Šilėnas.<br> Organizatorių nuotr.
 LLRI prezidentas Ž.Šilėnas.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano atidarymo akimirkos.<br> Organizatorių nuotr.
 Pievagrybių užkandėlės.<br> Organizatorių nuotr.
 Pievagrybių užkandėlės.<br> Organizatorių nuotr.
 T.Jusčiuvienė.<br> Organizatorių nuotr.
 T.Jusčiuvienė.<br> Organizatorių nuotr.
 T.Jusčiuvienė.<br> Organizatorių nuotr.
 T.Jusčiuvienė.<br> Organizatorių nuotr.
 Virtuvės šefas Peteris.<br> Organizatorių nuotr.
 Virtuvės šefas Peteris.<br> Organizatorių nuotr.
 Rinkodaros specialistė G. Pranaitytė ir gerovės valdytojas V.Oškeliūnas.<br> Organizatorių nuotr.
 Rinkodaros specialistė G. Pranaitytė ir gerovės valdytojas V.Oškeliūnas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (23)

Lrytas.lt

Jul 15, 2018, 12:46 PM, atnaujinta Jul 15, 2018, 5:51 PM

Tai – vienintelis „dinner club“ koncepcijos restoranas Lietuvoje, kuriame dienos metu galima mėgautis ekologiškais pietumis, o po vakarienės – pasinerti į siautulingą vakarėlį. Renginio metu šefai iš Švedijos svečius vaišino Japonijos ir Peru maisto sintezės – Nikkei – virtuvės patiekalais, o Boho atmosferą kūrė specialiai į atidarymo renginį atvykęs Ispanijos elektroninės muzikos žvaigždė Juanma Sanchez.

„Jeigu paklausčiau, su kuo asocijuojasi Peru, dauguma, turbūt, galėtų įvardinti tik garsų inkų miestą Maču Pikču, nors ši šalis šeštus metus iš eilės didžiuojasi geriausios kulinarinės krypties statusu pasaulyje, – kalbėjo restorano „Pachamama“ įkūrėja Tatjana Jusčiuvienė. – 2017 metais „World Travel Awards“ apdovanojimuose Peru dėl šio titulo nurungė tokias šalis, kaip Argentina, Australija, Italija, Prancūzija, Indija, Meksika, Malaizija, Tailandas ar JAV. 

Tai rodo, kad Peru turistų atrandama ne tik dėl gamtos grožio ir kultūrinio paveldo, bet ir dėl gastronominių potyrių, kuriuos vietiniai sukuria iš paprastų, tačiau skoniais turtingų šios žemės dovanų. Ne veltui viena labiausiai ten garbinamų dievybių – deivė Pachamama, kuri atsakinga už Peru žemės ir jos gyventojų vaisingumą bei gerovę, jai priklauso saulės, mėnulio ir kitų dangaus kūnų galios bei šėlstančios stichijos. Nuo jos palankumo priklauso gamtos dovanos, tad peruiečiai žino, kad nevalia deivės pykdyti nepagarba maistui bei žemės gėrybėms – Peru virtuvėje nerasite be meilės ir prastai paruošto valgio. Šią filosofiją ir pagarbą maistui norime skleisti ir Lietuvoje“.

Pasak T. Jusčiuvienės, naujas restoranas – vieta, kur dėmesys skiriamas maisto skoniui, o ne jo aprašymui, kur vertinamas gyvas bendravimas ir ilgi pasisėdėjimai. Ne veltui restoranui pasirinkta ir specifinė vieta – Gedimino pr. 9 – tai miesto širdis, kur uždarius duris, triukšmas ir skuba nuslūgsta, o laukinė gamta uždaroje restorano terasoje harmoningai dera su dangų skrodžiančiu Šv. Jurgio bažnyčios bokštu. 

Laikas čia sustoja – tai maisto šventovė, kurioje atnašauja virtuvės meistrai iš Švedijos Michaelis ir Peteris, ekologiškais žemės turtais pažadindami visus penkis skonius. Abu šefai taip susižavėjo Lietuva, kad liko čia gyventi ir kurti pasaulyje pripažintus Peru virtuvės patiekalus „Pachamama“ restorano svečiams.

Vakaro metu restorano svečiai šios virtuvės išskirtinumu galėjo įsitikinti ragaudami bolivinių balandų salotas, kvapiosios vakarutės ir tigrinių krevečių užkandį su aitriųjų paprikų majonezu, jautienos išpjovos kąsnelius su čiorizo dešra, malibu šerbetą su mango vaisiumi ir dar daug kitų neatrastų skonių. 

„Norime, kad čia išnyktų kasdienė skuba, kad žmonės vėl imtų vertinti patiekalo natūralumą, kad vėl į madą grįžtų bendravimas ne socialiniuose tinkluose, o gyvai – prie pietų ar vakarienės stalo. Tikimės, kad pas mus žmonės rinksis degustuoti, atrasti, pažinti mūsų virtuvės šefų kuriamus įvairius Peru skonius, o vakarienės virs šokiais, todėl lauksime visų, kurių antroji kalba – šokio. Aistringo, laukinio, kai juda ne tik kojos, bet visos kūno ląstelės susijungia į vieną pašėlusį pulsuojantį ritmą“, – šypsosi restorano „Pachamama“ sumanytoja. 

Restorane dėmesys skiriamas ne tik maistui, bet ir interjerui, kurį kūrė daugelio išskirtinių interjerų autoriai „YES design“: žingsnių aidą čia sugeria raštuoti kilimai, sienos dekoruotos akmenimis ir autentiškais Peru raštų tapetais, paslaptingą atmosferą kuria rankų darbo šviestuvai ir ilgaamžių egzotinių medžių šakos. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.