Savaitgalį bus siekiama didžiausio Lietuvoje pagaminto plovo rekordo

Nors kalendorinė vasara baigėsi, festivalių sezonui – dar ne pabaiga. Pratęsti vasariškas linksmybes gamtoje šį savaitgalį siūlo Vilkinės pikniko, kitaip vadinamo „Mažuoju Vilkinės festivaliu“, rengėjai – kviečia savo akimis išvysti, kaip pirmąkart Lietuvoje bus siekiama didžiausio kada nors šalyje pagaminto plovo rekordo. 

 Restorano „Kinza“ šefai.<br> Organizatorių nuotr.
 Restorano „Kinza“ šefai.<br> Organizatorių nuotr.
 Lietuvių simpatijas per trumpą laiką „Vilkinė“ pelnė dėl savaitgaliais organizuojamų vėlyvųjų pusryčių, kurių metu sezoninio restorano svečiai kviečiami pasivaikščioti miškuose, pievose ir paupiu bei čia pat, greta daržų ir sodų, papusryčiauti gamtoje. <br> Organizatorių nuotr.
 Lietuvių simpatijas per trumpą laiką „Vilkinė“ pelnė dėl savaitgaliais organizuojamų vėlyvųjų pusryčių, kurių metu sezoninio restorano svečiai kviečiami pasivaikščioti miškuose, pievose ir paupiu bei čia pat, greta daržų ir sodų, papusryčiauti gamtoje. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 6, 2018, 9:49 AM, atnaujinta Sep 10, 2018, 5:34 PM

Jau šį šeštadienį, rugsėjo 8-ąją, Vilniaus rajone esančiame Vilkinės kaime rengiamas Vilkinės piknikas lankytojams žada visą eilę skirtingų pramogų, tinkančių tiek būriui draugų, tiek ir visai šeimai. 

Netikėčiausia iš jų – gardaus rekordo siekimas: Artimųjų Rytų virtuvės restorano „Kinza“ šefas Shamsiddinas Xojimidirodovas kartu su komanda renginio svečiams ruoš autentišką uzbekišką plovą, kurį gamins iki šiol Lietuvoje nematyto dydžio – net 200 l talpos – kazane, atgabentame iš Uzbekistano. 

„Šefas ir komanda jau dabar skaičiuoja, kad tokiam milžiniškam plovui pagaminti prireiks net iki 5 valandų. Tačiau stengtis verta, nes šis patiekalas neabejotinai įeis į istoriją: nors pasaulyje vienas už kitą didesni plovai ruošiami kasmet – naujausias 7360 kg svėrusio plovo-milžino pasaulio rekordas dar pernai pasiektas Uzbekistano sostinėje Taškente – Lietuvoje tokio rekordo dar nebandė pasiekti niekas, taigi tikimybė, kad Vilkinės pikniko metu bus užfiksuotas naujas šalies rekordas, didžiulė“, – sako pikniką rengiančio sezoninio restorano „Vilkinė“ šeimininkas Domas Vyšniauskas.

Autentiškam plovui pagaminti šefui ir komandai prireiks daugiau nei po 20 kg ryžių ir ėrienos, per 10 kg morkų ir svogūnų. Gardų patiekalą virtuvės profesionalai virs tiesiai ant didžiulio laužo, jį skanins unikaliais kumino prieskoniais ir raugeriškio uogomis. Be istorinio rekordo siekimo, „Kinza“ ketina paruošti kalną falafelių ir liulia kebabų. 

Taip pat Vilkinės pikniko lankytojus šeštadienį džiugins ir daugiau smagių pramogų. Renginio programoje – pažintis su gilias šaknis turinčia Vilkinės krašto istorija ir kaimą supančia turtinga gamta, sportiniai žaidimai vaikams ir jų tėvams, maudynės visai čia pat tekančioje Neryje, pramogos pirtyje, gyvos muzikos koncertas – „X Faktoriaus“ žvaigždės Monikos Juškevičiūtės dainos, dešimtmetės solistės Barboros Matuzaitės pasirodymas, ispaniškų ritmų grupė „Los Secretos de Pablo“ bei legendinis duetas „Royal Balkon“, nutraukiantis savo turą po Europą ir į Vilkinę atvykstantys vos vienai nakčiai. 

Visai šeimai skirtą Vilkinės pikniką sezoninio restorano „Vilkinė“ šeimininkai Domas Vyšniauskas ir Mykolas Lepeška rengia jau antrus metus iš eilės. 

Savo veiklą „Vilkinė“ pradėjo 2017-ųjų pavasarį ir tapo „Zero mile“ maisto gamybos kultūros pradininke Lietuvoje. „Zero mile“ – tai pasaulyje sparčiai populiarėjanti maisto gamybos ir vartojimo filosofija, kurios principas – maistą gaminti iš čia pat pačių užaugintų produktų. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.