Legendomis apipintas gruziniškas patiekalas restoranui atnešė neįtikėtiną sėkmę

Beveik prieš penkerius metus Ukrainos Lvovo mieste atsidaręs nedidelis gruziniškų koldūnų chinkalių restoranėlis sulaukė tokio pasisekimo, kad išsiplėtė iki 50 restoranų tinklo keturiose šalyse. 

 Chinkaliai.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Chinkaliai.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Chinkaliai.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Chinkaliai.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restoranas Kaune.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restoranas Kaune.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restoranas Vilniuje.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restoranas Vilniuje.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 10, 2019, 6:51 PM, atnaujinta Jan 10, 2019, 7:04 PM

„Khinkalnya Georgian Restaurant“ neseniai duris atvėrė ir Kaune.

Chinkaliai – senas, tradicinis, legendomis apipintas gruzinų virtuvės patiekalas, primenantis koldūnus. Spėjama, kad Gruzijoje gaminamas dar nuo tų laikų, kai kraštas buvo pagoniškas.

Chinkalių valgymo būdas taip pat ypatingas. Juos reikia paimti ranka už specialios „uodegėlės“, prakandus išgerti viduje esantį kvapnų sultinį, o tada suvalgyti likusį koldūną.

Tradiciniai chinkaliai gardinami svogūnais, pipirais, čiobreliais arba kmynais. 

Būtinai turi būti pridėta ir šiek tiek kapotų mėtų, kurios patiekalui suteikia išskirtinio skonio.

Ruošiant patiekalą naudojami tik aukščiausiosios rūšies miltai. Įdaras paprastai gaminamas iš jautienos, kiaulienos, ėrienos ar laukinių gyvūnų mėsos (šernienos, lokienos, elnienos). 

Tačiau jam gali būti naudojama ne tik mėsa, bet ir sūris, varškė, bulvių košė, grybai. Chinkaliai vertinami pagal tešlos storį ir sultinio kiekį. Kuo tešla plonesnė ir kuo sultinio daugiau – tuo chinkaliai geresni. 

Chinkaliai yra pagrindinis restoranų tinklo patiekalas, bet juose galima paragauti ir kitų nacionalinių gruziniškų valgių: charčio sriubos, čašušuli troškinio, liulia kebabo, šašlyko, tradicinių gėrimų.

„Mūsų restoranų vyriausiasis šefas Levanas Meparišvilis, kūręs meniu, pasistengė perkelti į jį geriausias gruziniškos virtuvės patirtis ir pačius įsimintiniausius skonius. Kad jam tai pavyko, rodo pasisekimas visuose miestuose, kur tik atsidarė restoranai. 

Lietuvoje pirmasis restoranas duris atvėrė Vilniuje, o dideli lankytojų srautai paskatino ateiti ir į Kauną“, – pasakojo Kauno restorano, įsikūrusio prekybos miestelyje „Urmas“, vadovė Rūta Kacucevičienė.

Išties – restoranų tinklo sėkmės istorija įkvepianti. Pirmoji „Khinkalnya“ 2014 m. pavasarį atidaryta Ukrainos mieste Lvove. Tačiau vos 24 vietų restoranėlis jau netrukus parduodavo daugiau kaip po 1000 chinkalių per dieną. 

Vos po pusmečio Lvove atsidarė antroji „Khinkalnya“, o dabar jau veikia 50 restoranų Ukrainoje, Lenkijoje, Baltarusijoje ir Lietuvoje, bei Latvijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.