Gardus ir sultingas kepsnys – vos per keletą minučių

Sulaukęs pasiūlymo išbandyti dar man asmeniškai nematytą grilio aparatą nesusilaikiau nuo pagundos. Tad noriu ir su jumis pasidalinti įspūdžiais, kuriuos patyriau stebėdamas, kaip dirba „Tyboon“ grilis.

Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilio kepsniai. <br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (20)

Riebus katinas

2020-08-21 13:10, atnaujinta 2020-08-21 16:21

Sąžiningai pasakius, pirma mintis pamačius tą mažylį buvo: vargu, ar jis mane nustebins – jau 4 metai negaliu atsidžiaugti kamado tipo kepsninių teikiamais malonumais.

Bet kaip dažniausiai būna – pirmasis įspūdis klaidingas.

Pradėkime nuo to, jog šis grilis nereikalauja nei malkų, nei anglių, vienintelis, ko jam reikia – tai trifazio elektros įvado. Nepasakysiu, ar visų namuose toks atvestas į virtuves, bet, manau, kad jis įrengtas daugelyje maitinimo įstaigų. Antra, kas nustebino – tai mažos elektros sąnaudos: vienam kepimui sunaudojama elektros energijos už kelis eurocentus.

Norėdama mane nustebinti komanda bandymus pradėjo nuo šaldyto jautienos gabalo kepimo. Mėsą išlukštenę iš pakuotės uždėjo ant grotelių, kurias pašovė į grilį, ir per kelias minutes suledėjęs mėsos gabalas virto gardžiu kepsniu. Apskrudęs ir viduje sulaikęs mėsos sultis. Iškepus tiesiog pagardintas druska bei 5 pipirų mišiniu jis buvo nuostabus, kažkas panašaus į vidutiniškai iškeptą. 

Antri eilėje buvo kiaulienos šašlykų iešmeliai. Šašlykai buvo marinuoti su prieskoniais, svogūnais, druska ir palaikyti keletą valandų. Ir vėl kelios minutės kepimo – ir šašlykai patiekti degustavimui. Tiesa, jau antro kepimo metu pastebėjau, kad  pirmo ciklo metu dėl didelės kaitros mėsa apskrunda, taip uždaromos jos sultys viduje ir neleidžiama mėsai išsausėti.

Panašiai buvo ir kepant kiaulienos nugarinę su kauliuku. Kad mėgstanti išsausėti kiaulienos nugarinė kepant nedžiūtų, ji prieš kepimą buvo įtrinta mišiniu iš įvairių pipirų, šiek tiek druskos ir šlakeliu aliejaus. Aliejaus apvalkalas ant mėsos sudarė plėvelę, kuri kepant  sustabdė mėsos sultis, kad neištekėtų.

Įdomiausia buvo stebėti kepančią vištienos krūtinėlę. Naudotas buvo, sakyčiau, tradicinis marinatas: Dižono garstyčios, vištienos prieskoniai ir druska. Kas svarbiausia – kiekvieną kartą ta pati procedūra: sudėjai ant grotelių mėsą, pašovei į grilį ir, pasirinkęs kepimo programėlę, po kelių minučių valgai sultingą mėsą. 

Specialiai fotografavau procesą, kad galėčiau jums bent kiek atskleisti tokio kepimo privalumus. Vištiena tiesiogine žodžio prasme vos ją įpjovus apsipylė sultimis. Ir tai, turint galvoje, kad tai ta vištienos dalis, kurią dažnai mūsų namų šeimininkės linkusios perkepti...

Na, o vos kelias minutes keptos daržovės galutinai mane privertė įsimylėti šį mažą griliuką. 

Puikus aparatas tiems, kurie mėgsta grilio patiekalus, o nemėgsta kuistis prie kepsninės, su anglimis ar malkomis, ar žliaugiant lietui lauke ir laukiant vasaros, kol jūsų kepsninė ilsisi sandėliuke ar garaže. 

Bet labiau, manau, šis grilis vis tik skirtas restoranams ir barams. Būtent verslui, kuris įpratęs skaičiuoti išlaidas, patiriamas gamybos proceso metu, ar virtuvės patalpos yra per mažos pasistatyti didesniems įrenginiams.

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.