Tad dalinuosi, kaip visada, paprastu „Banoffee“ šventinio pyrago receptu, kad spėtumėte tokį pasigaminti kalėdiniam stalui.
Pyragui reikės:
- 240 g DVARO sviesto
- 500 ml DVARO grietinėlės
- 4 pakelių sausainių
- indelio „Rududu“
- 4/5vnt. bananų
- 3 šaukštų cukraus ar miltelinio cukraus
- šokolado plytelės (papuošimui)
Gaminimo eiga:
1. Apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
2. Sausainius smulkiai sutrupinti trintuvu ir išmaišyti juos su ištirpintu DVARO sviestu.
3. Gautą masę sudėti į kepimo formą ir prispausti prie dugno ir kraštų, formuojant kraštelius.
4. Ant kaitlentės nedideliame inde pašildyti „Rududu“ šiek tiek įpilti DVARO grietinėlės, kol taps vientisa, tąsi masė ir ją užpylus ant jau suformuoto pagrindo palaukti, kol atvės ir dėti į šaldytuvą sustingti (~ 20min).
5. Plaktuvu iki standumo išplakti grietinėlę su cukrumu sukamaisiais judesiais apvaliame inde (tinginiai gali naudoti jau paruoštą pirktinę grietinėlę).
6. Iš šaldytuvo išimti sustingusį pagrindą, ištepti dar šilta „Rududu“ mase, ant viršaus dėti supjaustytus bananus, juos uždengti standžiai išplakta grietinėle.
7. Viršų papuošti patarkuotu šokoladu arba šokolado milteliais. Skanauti užsigeriant kava, kakava arba arbata.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždėmis“.