Sūrio pyragas su mėlynėmis, kuriuo tinklaraštininkę Ingą Žuolytę lepina jos vyras

Sūrio pyrago receptas – pažadu, nenusivilsite, nes ir vėl jį atrado bei gamino Adomas.

Sūrio pyragas su mėlynėmis.<br>lrytas.lt montažas.
Sūrio pyragas su mėlynėmis.<br>lrytas.lt montažas.
Sūrio pyragas su mėlynėmis.<br>Ekrano nuotr.
Sūrio pyragas su mėlynėmis.<br>Ekrano nuotr.
Sūrio pyragas su mėlynėmis.<br>Ekrano nuotr.
Sūrio pyragas su mėlynėmis.<br>Ekrano nuotr.
Sūrio pyragas su mėlynėmis.<br>Ekrano nuotr.
Sūrio pyragas su mėlynėmis.<br>Ekrano nuotr.
Sūrio pyragas su mėlynėmis.<br>Ekrano nuotr.
Sūrio pyragas su mėlynėmis.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Inga Žuolytė

Mar 31, 2021, 7:00 PM, atnaujinta Mar 31, 2021, 7:21 PM

Nepamirškite užsisaugoti DVARO produktų pagrindu sukurtą receptą.

Sūrio pyragui reikės:

Pagrindui:

  • 180 g forminių sausainių
  • 80 g DVARO sviesto

Viršui:

  • 170 g cukraus
  • 800 g maskarponės sūrio
  • 100 g DVARO grietinėlės
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukšteliai krakmolo
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • Padažui reikės:
  • 300 gramų mėlynių,ar kitų mėgstamų uogų
  • 120 ml vandens
  • 80 g cukraus
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

1. Elektriniu smulkintuvu smulkiai sutrupiname sausainius.

2. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sutrupintais sausainiais.

3. Kepimo formą išklojame popieriumi ir suberiame sausainių masę. Stipriai spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame pyrago pagrindą.

4. Dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 10 minučių (kol lengvai paruduoja). Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.

5. Dubenyje cukrų sumaišome su krakmolu. Sudedame maskarponės sūrį ir maišome, kol masė taps vientisa.

6. Į sūrio masę dedame grietinėlę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir vėl išmaišome.

7. Sūrio masę pilame ant sausainių pagrindo.

8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. tol kol viršus lengvai paruduoja.

9. Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. O dar geriau yra per naktį palaikyti šaldytuve.

10. Pyragą galima patiekti su uogų padažu. Jį ruošiame taip taip – puode sumaišome šaldytas mėlynes ar vyšnias, vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Maišant užviriname. Lėtai įmaišome kukurūzų krakmolą, išplaktą su 3 šaukštais šalto vandens. Maišant kaitinamr ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Įmaišome vanilinį cukrų, dar galima įtarkuoti citrinos žievelės.

11. Padažą atvėsiname ir pilame ant pyrago.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.