Nepamirškite užsisaugoti DVARO produktų pagrindu sukurtą receptą.
Sūrio pyragui reikės:
Pagrindui:
- 180 g forminių sausainių
- 80 g DVARO sviesto
Viršui:
- 170 g cukraus
- 800 g maskarponės sūrio
- 100 g DVARO grietinėlės
- 1 kiaušinis
- 3 šaukšteliai krakmolo
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- Padažui reikės:
- 300 gramų mėlynių,ar kitų mėgstamų uogų
- 120 ml vandens
- 80 g cukraus
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
1. Elektriniu smulkintuvu smulkiai sutrupiname sausainius.
2. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sutrupintais sausainiais.
3. Kepimo formą išklojame popieriumi ir suberiame sausainių masę. Stipriai spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame pyrago pagrindą.
4. Dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 10 minučių (kol lengvai paruduoja). Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
5. Dubenyje cukrų sumaišome su krakmolu. Sudedame maskarponės sūrį ir maišome, kol masė taps vientisa.
6. Į sūrio masę dedame grietinėlę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir vėl išmaišome.
7. Sūrio masę pilame ant sausainių pagrindo.
8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. tol kol viršus lengvai paruduoja.
9. Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. O dar geriau yra per naktį palaikyti šaldytuve.
10. Pyragą galima patiekti su uogų padažu. Jį ruošiame taip taip – puode sumaišome šaldytas mėlynes ar vyšnias, vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Maišant užviriname. Lėtai įmaišome kukurūzų krakmolą, išplaktą su 3 šaukštais šalto vandens. Maišant kaitinamr ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Įmaišome vanilinį cukrų, dar galima įtarkuoti citrinos žievelės.
11. Padažą atvėsiname ir pilame ant pyrago.