Vilnietė artimuosius lepina tortais, kuriuos pagamina vos iš penkių ingredientų (18)

Net važiuodama atostogauti vilnietė Karina Kulevičienė (31 m.) visuomet pasiima torto formą – jauna moteris prisipažino esanti pamišusi dėl maisto gaminimo. Vyrą Einarą ir trimetę dukrelę Milą Mariją ji lepina paprastais, bet labai skaniais patiekalais, kurių receptus dažniausiai kuria pati.

Be tortuko jokia šventė Kulevičių namuose neįsivaizduojama, o penkių ingredientų tortas jau tapo vizitine Karinos kortele.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Be tortuko jokia šventė Kulevičių namuose neįsivaizduojama, o penkių ingredientų tortas jau tapo vizitine Karinos kortele.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
K.Kulevičienė džiaugėsi, kad nei vyras Einaras, nei dukrelė Mila Marija nėra išrankūs maistui, tad priima visas jos idėjas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
K.Kulevičienė džiaugėsi, kad nei vyras Einaras, nei dukrelė Mila Marija nėra išrankūs maistui, tad priima visas jos idėjas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Karina įkvėpė ne vieną moterį patirti džiaugsmą ruošiant skanų maistą. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Karina įkvėpė ne vieną moterį patirti džiaugsmą ruošiant skanų maistą. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Karina įkvėpė ne vieną moterį patirti džiaugsmą ruošiant skanų maistą. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Karina įkvėpė ne vieną moterį patirti džiaugsmą ruošiant skanų maistą. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
K.Kulevičienė džiaugėsi, kad nei vyras Einaras, nei dukrelė Mila Marija nėra išrankūs maistui, tad priima visas jos idėjas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
K.Kulevičienė džiaugėsi, kad nei vyras Einaras, nei dukrelė Mila Marija nėra išrankūs maistui, tad priima visas jos idėjas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
K.Kulevičienė džiaugėsi, kad nei vyras Einaras, nei dukrelė Mila Marija nėra išrankūs maistui, tad priima visas jos idėjas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
K.Kulevičienė džiaugėsi, kad nei vyras Einaras, nei dukrelė Mila Marija nėra išrankūs maistui, tad priima visas jos idėjas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Karamelinis penkių ingredientų tortas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Karamelinis penkių ingredientų tortas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Karamelinis penkių ingredientų tortas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Karamelinis penkių ingredientų tortas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
K.Kulevičienė džiaugėsi, kad nei vyras Einaras, nei dukrelė Mila Marija nėra išrankūs maistui, tad priima visas jos idėjas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
K.Kulevičienė džiaugėsi, kad nei vyras Einaras, nei dukrelė Mila Marija nėra išrankūs maistui, tad priima visas jos idėjas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Citrininis pyragas<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Citrininis pyragas<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

May 1, 2021, 6:02 PM, atnaujinta May 1, 2021, 6:02 PM

Karina įkvėpė ne vieną moterį patirti džiaugsmą ruošiant skanų maistą. Jos sėkmės liudininkai – 17 tūkstančių jos tinklaraščio „Paprastagaminti“ sekėjų, kuriuos labiausiai džiugina tai, kad tinklaraščio pavadinimas ir jo turinys atitinka vienas kitą.

„Kai žmogus pamato, kad patiekalui reikiamų produktų sąrašą gali perskaityti per kelias sekundes, virtuvėje užtruks keliolika minučių, o rezultatas nudžiugins šeimą, tikiu, kad susigundo ką nors pagaminti“, – kalbėjo K.Kulevičienė.

Ji nėra iš tų, kurie virtuvėje sukasi nuo mažens. Vilnietė pripažino, kad gaminti mokėsi jau būdama suaugusi.

„Kol gyvenau su tėvais, virtuvė buvo mamos zona, tad labai į ją nesiveržiau. Tačiau pabandžiusi supratau, kad man tikrai puikiai pavyksta. O kai gerai sekasi, apima azartas“, – pradžią prisiminė tinklaraštininkė. Natūralu, kad būta ir nesėkmių – jų būna ir dabar.

„Pamenu savo pirmąjį varškės apkepą. Nuėmiau formos kraštus – ir apkepas per sekundę pavirto koše, išsiliejusia per visą stalą. Bet nesėkmės nė kiek neatbaidė nuo virtuvės.

Man norėjosi išbandyti vis daugiau. Labai traukė pyragų, keksų kepimas, o pavykę kepiniai dar labiau skatino eiti tolyn“, – pasakojo K.Kulevičienė.

Ji iki šiol prisimena, kaip skaniai Einaras, tuomet dar tik būsimasis vyras, valgė sriubą, kurią ji iš kelių produktų išvirė pirmą dieną, kai apsigyveno su juo.

„Nuo to laiko labai dažnai iš jo girdėdavau, kad galiu išvirti puikią sriubą ir iš kirvio. Nuo mažens valgiau gardų naminį maistą, tad tvirtai žinojau: tokį valgys ir mano būsimoji šeima. Mama mums su tėčiu gamino pačius įvairiausius patiekalus ir niekada nesiskundė, kad tai sunkus darbas. Man atrodė, kad tai jai įprasta gyvenimo dalis, teikianti malonumą.

Tačiau iš kitų moterų dažnai girdėdavau skundų, kad maisto ruoša jas vargina, jos nenori ilgai suktis virtuvėje. Man labai norėjosi sugriauti šiuos mitus. Pamaniau, kad galiu parodyti, jog gaminti maistą nėra taip sudėtinga, o norint naminio maisto nebūtina valandų valandas suktis virtuvėje. Ir net tada, kai nori pasigaminti naminį tortą“, – apie užsibrėžtus tikslus pasakojo Karina.

Tinklaraštį sukūrusi vilnietė pradėjo dalytis savo receptais vildamasi pasiekti nors keletą šeimininkių ir visai nesitikėjo, kad prisijungs tiek daug moterų ir gamins kartu su ja.

Karina tiki, kad jos sekėjams labiausiai patinka paprastumas.

„Ne kartą esu girdėjusi, kad pažiūrėjus į mano receptus tam tikri dalykai tampa aiškesni, paprastesni. To aš ir siekiu – kad su sekėjais gamintume paprastai, bet nepaprastus patiekalus.

Didelė laimė gauti kokios moters laišką ir prisipažinimą, kad ji iš viso nemėgo gaminti, o dabar ant jos stalo pūpso gražuolis naminis tortas“, – prisipažino tinklaraščio autorė.

Išgirdus klausimą, kokie jos ruošiami patiekalai labiausiai patinka šeimai, artimiesiems, Karinos veidą nutvieskė šypsena.

„Iškart galvoje skamba artimųjų žodžiai: žinodami, kad eis pas mus į svečius, visą dieną nieko nevalgo. Ir tikriausiai jie nustebtų, jeigu susibūrimo metu mūsų namuose nerastų naminio tortuko. Esu pamišusi dėl maisto gaminimo ir jaučiuosi be galo laiminga, kai kažkas visa tai skaniai valgo“, – pasakojo moteris.

Tie, kurie žino Karinos tinklaraštį, žino ir jos vizitinę kortelę – penkių ingredientų tortą.

Dabar tai visa serija tortų, kuriems pagaminti užtenka penkių ingredientų. Nereikia kepti, minkyti ar dar kitaip vargti. Pakanka vos 10–15 minučių – ir tortas paruoštas.

Tokio torto idėja atsirado per pirmąjį karantiną.

„Tuomet mes pabėgome gyventi į užmiestį. Tai buvo nuostabi vieta su ne tokia nuostabia virtuve. Joje nebuvo orkaitės ir kitų įmantrybių. O mano galvoje iškart ėmė suktis mintis apie tortą. Nes torto formos nepamirštu pasiimti net ir važiuodama atostogų.

Ne kartą girdėjau, kad daugybė šeimininkių bijo ar nemėgsta kepti biskvitų, o pamačiusios tortų receptus su želatina nesiryžta jų imtis. Taip mano galvoje šokį sušoko penki ingredientai. Pamenu, pasakiau vyrui – gaminsiu tortą: arba jis bus labai skanus, arba visiškai nepavykęs.

Ir su džiaugsmu galiu pasakyti, kad pavyko. O kai receptą paskelbiau tinklaraštyje, pati negalėjau patikėti savo akimis. Kasdien gaudavau dešimtis nuotraukų iš kitų moterų, kurios džiaugėsi savo pagamintu tortu“, – pasakojo receptų autorė.

Būtent tai ją labiausiai paskatino ir toliau kurti tokius tortus – ir dabar jos tinklaraštyje yra visa serija penkių ingredientų tortų, kurių, tiki Karina, tik daugės.

Nors Karinos virtuvėje netrūksta eksperimentų, namuose šeima dažniausiai valgo klasikinius patiekalus: tiek vyras, tiek dukra pasigardžiuodami kerta bulvių košę su kotletais, kasdien ant stalo garuoja sriuba, būna daug patiekalų iš daržovių ir vaisių.

Šeima neatsisako ir picos ar sušių į namus. „Esame atviri viskam, bet pagrindas – naminis, paprastas, klasikinis maistas. Iš tiesų man pasisekė, kad šeima nėra išranki, tad džiaugiasi visomis mano idėjomis. Svarbiausia per daug nesusižavėti naujovėmis ir neįstrigti jose.

Pamenu, kokią savaitę gaminau vis naujus patiekalus, stengiausi, kad jie atrodytų kaip restorane. Buvau labai patenkinta savimi.

Vieną dieną vyras liūdnu tonu ištaria: „O kada valgysime paprastą maistą? Kasdien kaip restorane...“ Tai mane labai prajuokino“, – prisiminė K.Kulevičienė.

Savaitgalio rytais ji labai mėgsta atsikelti anksčiau ir nudžiuginti šeimą blynais – atrodo, tai paprastas, bet jai labai jaukus, tradicinis ir šiltas dalykas. O kartais ją nudžiugina vyras Einaras prikepdamas lietinių – tokie pusryčiai Karinai patys gardžiausi.

Ant šeimos stalo gana retai garuoja bulviniai patiekalai. „Tai tarsi šventė mūsų namuose. Tada ir valgyti skaniau. Man atrodo, kad dažnai valgant tokį maistą jis nebūtų toks gardus. O kartais savaitgalį pasigaminti bulvių plokštainį ar blynų – tikras malonumas“, – pripažino vilnietė.

Lietuviški patiekalai – Einaro stiprioji pusė. Karina prisipažino tik kartą gyvenime ruošusi cepelinus ir nežinia, ar dar kada nors ruoš, mat vyras pats mielai pasisiūlo juos gaminti. Ir, pasak Karinos, gamina labai gardžiai.

Be to, Einaras kasmet verda savo firminę adžiką, kuria džiugina visus artimuosius. Jos, taip pat ir kitų vyro patiekalų receptais Karina taip pat pasidalija savo tinklaraštyje.

Iš kur ji semiasi naujų receptų idėjų, įkvėpimo?

„Savuosius receptus dažniausiai kuriu pati. Net nežinau, ar galima tai pavadinti kūrimu. Tiesiog mintyse pradeda dėliotis tam tikri ingredientai. Kartais tuo pasidaliju su vyru. Tada telieka pasirūpinti produktais, gaminti ir sužinoti, ar pavyko idėją įgyvendinti“, – pasakojo vilnietė.

Karinos kasdienybė nėra susijusi tik su maistu. Jau daug metų ji dirba gestų kalbos vertėja.

„Dirbdama vertėja baigiau viešojo administravimo papildomas studijas ir galiausiai žmogiškųjų išteklių magistro studijas.

Tuo pat metu vis labiau supratau, kaip mane traukia maisto ruošimas.

Galiausiai apsistojau ties maistu ir gestų vertimu. Tikrai nesakau, kad tai paskutinė stotelė mano gyvenime. Maisto kūryba vis labiau dominuoja ir kur tai nuves, dar nežinau“, – kalbėjo K.Kulevičienė.

Karamelinis 5 ingredientų tortas

Reikės:

  • 180 g sausainių
  • 150 g sviesto
  • 500 g maskarponės
  • 1 skardinės (400 g) karamelinio sutirštinto pieno „Rududu“
  • 300 g uogų – labiausiai tinka braškės, avietės, bet galima eksperimentuoti ir su kitomis.

Sausainius sumalkite. Jeigu neturite tinkamo prietaiso, tiesiog įdėkite į maišelį ir padaužykite kočėlu.

Sviestą ištirpinkite.

Sumaišykite sausainius su sviestu ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos formos (22 cm skersmens).

Patartina suformuoti ir kraštus. Ištepkite kraštus sviestu ar kremu ir uždėkite popieriaus.

Karamelinį sutirštintą pieną išplakite su šaldytuve atvėsinta maskarpone iki vientisos masės.

Ant sausainių pagrindo išdėliokite uogas.

Užpilkite kremą, išlyginkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.

Daugiau Karinos receptų – „Paprastagaminti“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.