Pabradėje gyvenantys migrantai mokėsi gaminti šaltibarščius: taip patiko, kad ketina pakartoti

VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) antradienį viename iš sektorių, esančių konteinerinių namelių teritorijoje, buvo surengta laisvalaikio užimtumo priemonė.

Pabradėje gyvenantys migrantai mokėsi gaminti šaltibarščius.
Pabradėje gyvenantys migrantai mokėsi gaminti šaltibarščius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2022, 10:13 AM, atnaujinta May 13, 2022, 5:09 PM

Jos metu migrantai buvo pakviesti išmokti pagaminti iki tol jiems mažai girdėtus šaltibarščius. 

Kaip pranešama Valstybės sienos apsaugos tarnybos tinklalapyje pasienis.lt, tam pasiryžo maždaug pusė iš beveik šimto pakviestų šiame sektoriuje apgyvendintų užsieniečių, daugiausia tarp jų buvo Irako piliečių.

Produktus parūpinusio Raudonojo Kryžiaus atstovai bei VSAT darbuotojai ne tik mokė, kaip pagaminti skanius šaltibarščius, bet ir pasakojo apie jų populiarumą Lietuvoje, šio patiekalo istoriją.

Šaltibarščiai pavyko, juos skanavo ir edukacijoje dalyvavę migrantai, rožinės sriubos paragauti buvo kviečiami ir kiti užsieniečiai. Kai kuriems ją ruošusiems migrantams skonis taip patiko, kad jie sakė planuojantys šaltibarščius vėliau gaminti jau savarankiškai.

Šaltibarščių gamybos pamokėles VSAT darbuotojai ir visuomenininkai artimiausiu metu organizuos ir kituose URC sektoriuose, esančiuose konteinerinių namelių teritorijoje.

Šiuo metu pasieniečių administruojamame URC Pabradėje yra apgyvendinta 617 migrantų. Šiame centre kaip ir kituose VSAT administruojamuose URC Kybartuose bei Medininkuose užsieniečiams nuolat organizuojamos įvairios laisvalaikio užimtumo, lavinimo ir kitos veiklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.