Šiauliuose, Klaipėdoje ir Vilniuje rengiamas festivalis sieks nustebinti net užkietėjusius gurmanus

Kovo 23 d. Šiaulių „Akropolis“, balandžio 6 d. Klaipėdos „Akropolis“ ir balandžio 13–14 d. Vilniaus „Akropolis“ lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį.

Trijuose miestuose organizuojamas renginys nustebins asortimentu: atėjusieji galės įsigyti konditerinių gaminių, mėsos ir pieno produktų, jūrų gėrybių, prieskonių ir pagardų, rūšinės kavos ir t.t.<br>Lrytas.lt koliažas.
Trijuose miestuose organizuojamas renginys nustebins asortimentu: atėjusieji galės įsigyti konditerinių gaminių, mėsos ir pieno produktų, jūrų gėrybių, prieskonių ir pagardų, rūšinės kavos ir t.t.<br>Lrytas.lt koliažas.
Veganiški saldumynai.<br>Gabrielės Mortos Vilkės nuotr.
Veganiški saldumynai.<br>Gabrielės Mortos Vilkės nuotr.
Veganiška dešra.<br>Gabrielės Mortos Vilkės nuotr.
Veganiška dešra.<br>Gabrielės Mortos Vilkės nuotr.
Romos skanumai.<br>Vytauto Budrevičiaus nuotr.
Romos skanumai.<br>Vytauto Budrevičiaus nuotr.
Pirkėjai.<br>Eduardo Girjoto nuotr.
Pirkėjai.<br>Eduardo Girjoto nuotr.
Kanapės.<br>Annos Didžbanienės nuotr.
Kanapės.<br>Annos Didžbanienės nuotr.
Kaimo gėrybės.<br>Gabrielės Mortos Vilkės nuotr.
Kaimo gėrybės.<br>Gabrielės Mortos Vilkės nuotr.
Juodi burgeriai.<br>Anastasijos Zaburdiajevaitės nuotr.
Juodi burgeriai.<br>Anastasijos Zaburdiajevaitės nuotr.
Degustacija.<br>Gabrielės Mortos Vilkės nuotr.
Degustacija.<br>Gabrielės Mortos Vilkės nuotr.
Azijietiškos gėrybės.<br>Annos Didžbanienės nuotr.
Azijietiškos gėrybės.<br>Annos Didžbanienės nuotr.
Arbatos stiklainiai.<br>Cheshiros Myos nuotr.
Arbatos stiklainiai.<br>Cheshiros Myos nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 2:51 PM

„Su „Akropoliu“ bendradarbiaujame jau keletą metų, čia organizuojame keletą kasmetinių renginių. Pastebėjome, kad daug centro lankytojų domisi maistu, maisto kultūra, ieško, kuo paįvairinti savo stalą. Todėl nusprendėme surengti specialiai maistui ir gėrimams skirtą renginį“, – kalbėjo Gero maisto festivalio iniciatorė, renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.

Trijuose miestuose organizuojamas renginys nustebins asortimentu: atėjusieji galės įsigyti konditerinių gaminių, mėsos ir pieno produktų, jūrų gėrybių, prieskonių ir pagardų, rūšinės kavos, arbatos, kakavos, kombučios ir kitų gaiviųjų gėrimų.

Taip pat kulinarinio paveldo, egzotinių produktų, vegetariškos ir veganiškos produkcijos, sveiko maisto, papildų, gurmaniškų grybų, smulkios virtuvinės technikos, indų, įrankių. Festivalyje vyks degustacijos – bus galima paskanauti įvairių naujovių.

Renginyje dalyvaus maždaug pusšimtis dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. „Matome, kad tradicinė lietuviška virtuvė yra tikrai vertinama, tad pakvietėme keletą dalyvių, puoselėjančių senąsias maisto gaminimo tradicijas, o dar keletą – tokių, kurie jų įkvėpti kuria kažką naujo.

Taip pat norėjome kuo plačiau pristatyti pasaulio virtuvę, tad pakvietėme svečių tiek iš kaimyninių šalių, tiek iš tolimų egzotinių. Savo gaminius festivalyje pristatys įmonės ir ūkiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Graikijos, Portugalijos, Šri Lankos, Tailando“, – žadėjo V.Viteikaitė.

Bus galima rasti sveiko, ekologiško maisto, produktų, skirtų besilaikantiems įvairių dietų, pvz., vegetariškos, veganiškos, ajurvedinės, keto, gaminių be cukraus ar glitimo ir t. t., taip pat – įvairių maisto papildų.

Pasak organizatorės, atrenkant dalyvius didžiausias dėmesys yra skiriamas maisto kokybei, natūralumui. „Žemos kokybės gaminių, kuriuose skonis išgaunamas mononatrio glutamato pagalba, svoris didinamas pridedant celiuliozės, o tarp sudedamųjų dalių – ilgas sąrašas sintetinių priedų, nepriimame: mes už tikrą maistą“, – pabrėžė moteris.

Renginyje stendus turės ir didelės įmonės, ir maži vieno žmogaus ar šeimos verslai. „Šis festivalis – puiki proga pristatyti naujienas, o startuoliams – apskritai pasirodyti „liaudžiai“, išsibandyti savo produktus“, – kvietė dalyvauti pašnekovė.

Festivalyje bus įvairių gurmaniškų dalykų, pasaulyje populiarių, bet lietuviams dar mažai pažįstamų produktų, inovatyvių maisto gaminių. „Bus galima įsigyti iš grikių miltų keptų šakočių, duonos su rugiagėlių žiedais, uogienės iš pušų kankorėžių, liofilizuotų ledų, iš arbatos pagamintų guminukų, kavos su grybais, Lietuvoje sparčiai populiarėjančių rauginių gėrimų“, – vardijo V.Viteikaitė.

Pasak jos, nustebinti bus net tie, kurie mano, kad jau yra išragavę viską. Be to, kadangi prekiaus patys gamintojai ar jų tiesioginiai atstovai, daug ko įsigyti bus galima su nuolaida.

Be maisto ir gėrimų atėjusieji taip pat ras smulkios buitinės technikos, įvairių virtuvės rakandų, receptų knygų.

Renginys nurodytomis dienomis vyks nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.