Hematogenas nei smarkiai pagelbės, nei pakenks

Dar nuo sovietinių laikų vaistinėse bei prekybos centruose pardavinėjami hematogeno batonėliai. Ar šis produktas nėra morališkai pasenęs? Ar jis apskritai organizmui yra naudingas?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2014, 6:54 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:46 AM

Hematogenas – tai tik maisto papildas. O maisto papildai nei gydo, nei kenkia. Juos galima drąsiai valgyti, tačiau nereikia tikėtis, kad jie turės stebuklingą poveikį.

Geriausia, jei visų reikalingų maisto medžiagų žmogus gauna valgydamas įvairų ir sveiką maistą. Tačiau jeigu padidėja kurių nors medžiagų poreikis, pavyzdžiui, po ligos, pavasarį, dėl stresinių situacijų, galima vartoti ir maisto papildus.

Hematogeno batonėliuose yra maistinio albumino. Tai – geležies ir baltymų kompleksas. Ir geležis, ir baltymai naudingi mūsų organizmui. Tokių medžiagų mes paprastai gauname valgydami mėsą, daržoves.

Hematogene geležies yra santykinai didelė dozė. Tad jis gali padėti aprūpinti organizmą šiuo elementu, tačiau tai jokiu būdu nėra tiesiogiai kraują stiprinantis ar kokias nors ligas gydantis preparatas.

Vaikams jo verta duoti kaip ir bet kurio kito maisto produkto, kad paprasčiausiai paįvairintume jų mitybą.

Hematogenas – nei geresnis, nei blogesnis už kitus saldumynus, nes jame taip pat yra nemažai cukraus ir angliavandenių, tiesa, kiek mažiau riebalų ir daugiau geležies nei, pavyzdžiui, šokolade.

Maistinis albuminas, kurio yra hematogene, gaminamas iš gyvulių kraujo. Anksčiau buvo naudojamas jaučių kraujas, bet dėl kempinligės grėsmės jo atsisakyta. Dabar Lietuvoje gaminamiems hematogeno batonėliams naudojamas kiaulių kraujas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.