Imbieras. Jo šaknis dar prieš tūkstančius metų buvo vartojama įvairioms negalioms malšinti – nuo skrandžio skausmų iki širdies negalavimų. Imbiero šaknyje yra medžiagų, kurios slopina uždegimą. Tad gardinkite imbieru patiekalus ar arbatas.
Šalavijas. Patiekalams iš vištienos labai tinkantis šalavijas – žolelė, taip pat turinti priešuždegiminio poveikio. Joje yra flavonoidų, kurie malšina patinimus. Taip pat kai kurie tyrimai parodė, kad šalavijas padeda stiprinti atmintį.
Kava. Viename puodelyje juodos kavos yra daugiau antioksidantų nei uogų saujoje. Puodelis kavos padeda numalšinti galvos skausmą. Preliminarūs tyrimai rodo, kad kava gali sumažinti kai kurių piktybinių ligų išsivystymo tikimybę.
Lašiša. Omega-3 riebiųjų rūgščių turinti lašiša – yra puikus baltymų ir antioksidantų šaltinis. Riebiosios rūgštys itin naudingos sąnariams. Žalioji arbata. Šis gėrimas jau daugybę metų pripažįstamas namų daktaru: žaliojoje arbatoje yra daug polifenolių, kurie padeda pašalinti laisvuosius radikalus, sukeliančius uždegimą.
Alyvuogių aliejus. Jis turi stipraus priešuždegiminio poveikio, prilygstančio vaistams. Nuolatinis jo vartojimas gali sumažinti infarkto ir kai kurių piktybinių ligų riziką.
Vyšnios. Šios vasaros uogos slopina uždegimą neutralizuodamos organizme laisvuosius radikalus.