Moliūgas – itin naudingas. Bet kai kam jo nederėtų valgyti

Be to, moliūgas – tikras pagalbininkas kovojant su antsvoriu: 90 proc. jo sudaro vanduo, jame nedaug kalorijų: 100 gramų produkto – tik 23.

Moliūgo negalima valgyti sergantiems cukriniu diabetu, skrandžio opa ir gastritu arba turintiems mažą skrandžio sulčių rūgštingumą.<br>123rf nuotr.
Moliūgo negalima valgyti sergantiems cukriniu diabetu, skrandžio opa ir gastritu arba turintiems mažą skrandžio sulčių rūgštingumą.<br>123rf nuotr.
Moliūgo negalima valgyti sergantiems cukriniu diabetu, skrandžio opa ir gastritu arba turintiems mažą skrandžio sulčių rūgštingumą.<br>123rf nuotr.
Moliūgo negalima valgyti sergantiems cukriniu diabetu, skrandžio opa ir gastritu arba turintiems mažą skrandžio sulčių rūgštingumą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 29, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 12:53 AM

Moliūgas naudingas sveikatai. Sužinoję geras šios daržovės savybes, norėsite patiekalus iš jos gaminti dažniau, rašo takprosto.cc

Moliūgas aprūpina organizmą vitaminu C, jame nemažai B grupės vitaminų. Taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesus. Be to, jame labai daug pektino, kalcio, karotino, geležies ir vario. 

Ši daržovė naudinga širdies ir kraujagyslių sistemos profilaktikai ir jų susirgimams gydyti.

Be to, moliūgas – tikras pagalbininkas kovojant su antsvoriu: 90 proc. jo sudaro vanduo, jame nedaug kalorijų: 100 gramų produkto – tik 23.

Moliūgų sultys teigiamai veikia skrandį, jos padeda sergant gastritu ir turint aukštą rūgštingumo lygį. 

Ši skani daržovė gali sustiprinti imunitetą, – tad rudenį valgykite kuo daugiau moliūgų.

Moliūgų sultys  stiprina dantų emalį – jei dažnai geriate moliūgo sultis, nereikia baimintis dėl ėduonies.

Jau seniai žinoma, kad šio oranžinio vaisiaus sėklelės padeda pašalinti kirmėles ir kitus žarnyno parazitus. Tad nakčiai reikėtų suvalgyti 100 moliūgo sėklelių su medumi, o ryte išgerkite 1 valgomąjį šaukštą ricinos aliejaus.

O norėdami pagerinti žarnyno darbą, pasigaminkite tokį skanėstą.   Paimkite raudoną 150-170 gramų moliūgo minkštimo,  supjaustykite nedideliais kubeliais, apkepkite keptuvėje ar orkaitėje iki suminkštės. Išdėliokite ant lėkštės, apliekite šlakeliu medaus ir apibarstykite mėgstamais riešutais.

Nuo nemigos ir streso išvaduos moliūgo minkštimo nuoviras su medumi. Jį gerkite prieš miegą.

Tačiau moliūgo negalima valgyti sergantiems cukriniu diabetu, skrandžio opa ir gastritu arba turintiems mažą skrandžio sulčių rūgštingumą.

Moliūgas dar turi daugybę naudingų savybių – jį verta įtraukti į savo valgiaraštį. Virkite košes, kepkite pyragus, gaminkite gėrimus ir net šaltas sriubas.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.