Naujos duonos receptą išrinko pirkėjai

„Norėjome pasiūlyti kitokią duoną nei yra rinkoje. Kuri būtų kitokia tiek išvaizda, tiek skoniu, tiek sudėtimie. Siekėme, kad ji būtų sveika, todėl jos gamyboje naudojami tik viso grūdo miltai, labai skani ir maloni valgyti. Taip pat daug dėmesio skyrėme tam, kad šios duonos riekės idealiai tiktų skrudinimui, nes pastaruoju metu vis daugiau pirkėjų ieško tokios duonos“, – sakė “Vilniaus duonos“ generalinė direktorė Rita Ramanauskienė.

Dietologai sutaria, kad visagrūdė duona yra pati sveikiausia iš visų duonos rūšių, nes joje gausu B grupės vitaminų ir ląstelienos.<br>123rf nuotr.
Dietologai sutaria, kad visagrūdė duona yra pati sveikiausia iš visų duonos rūšių, nes joje gausu B grupės vitaminų ir ląstelienos.<br>123rf nuotr.
R.Ramanauskienė
R.Ramanauskienė
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 10:15 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 1:29 AM

Didžiausia duonos kepykla Baltijos šalyse „Vilniaus duona“ pristatė visiškai naują produktą –visagrūdę sumuštinių duoną. Pirkėjai galės rinktis dviejų rūšių – tamsią ir šviesią – šio tipo duoną. Ruošdamasi naujojo gaminio įvedimui, bendrovė ne tik investavo į naujos gamybos linijos paleidimą, bet ir kruopščiai išnagrinėjo šiandienos vartotojų poreikius.

R.Ramanauskienės teigimu, naujo gaminio pristatymas buvo natūralus žingsnis plečiant sumuštinių duonos asortimentą ir reaguojant į vartotojų lūkesčius.

Vadovės teigimu, išskirtinę gaminio kokybę užtikrinti leidžia nauja, moderni, specialiai tokio tipo duonos gamybai skirta įranga bei visas gamybos procesas.

„Visagrūdės duonos ruošimo ir kepimo procesas pabaigiamas jos ataušinimu, raikymu ir pakavimu specialioje, itin švarioje aplinkoje, kurioje maksimaliai sumažinamas aplinkos poveikis. Tai leidžia ne tik užtikrinti aukščiausią gaminio kokybę, bet ir pailginti jos galiojimo laiką“, – sako ji.

Siekiant išsiaiškinti pirkėjų poreikius, „Vilniaus duonos“ užsakymu buvo atlikta apklausa. Tyrimo dalyviams buvo pateiktos aštuonios naujų duonos rūšių idėjos, jie turėjo išsirinkti labiausiai patikusias. Apklausą, kurioje dalyvavo 498 respondentai, atliko rinkos tyrimų bendrovė TNS LT.

Apibūdindami naująją sumuštinių duoną, keptą tik iš pilno grūdo miltų, pagardintą sėklomis ir smulkintais grūdais bei tinkamą sveikai mitybai, apklaustieji dažniausiai minėjo tai, kad ši duona išsiskiria iš dabar siūlomų rinkoje (76 proc.) ir ji juos domina (64 proc.). Taip pat 31 proc. nurodė, kad mielai tokią duoną valgytų pusryčiams, o 27 proc. – pirktų bent kartą per savaitę.

R. Ramanauskienės teigimu, naujosios duonos pirkėju greičiausiai taps šiuolaikinis miesto žmogus, besidomintis naujovėmis ir sveika gyvensena bei atviras naujiems skoniams.

„Naujoji visagrūdė duona bus puikus pasirinkimas ieškantiems tarpinio varianto tarp tradicinių visagrūdžių kepalinių duonų ir neseniai Lietuvoje išpopuliarėjusių sumuštinių duonų“, – sako įmonės vadovė.

Lietuvos parduotuvių lentynas spalio pabaigoje pasiekė dviejų rūšių – šviesi ir tamsi – „Urtės“ visagrūdė sumuštinių duona. Šviesi visagrūdė duona pagaminta iš visų grūdo dalių kvietinių miltų, visų grūdo dalių rugių, viso grūdo avižų ir speltos miltų. Ji taip pat praturtinta skaldytais rugių grūdais. Tamsi visagrūdė duona kepama iš visų grūdo dalių kvietinių miltų ir visų grūdo dalių rugių, taip pat ji yra praturtinta saulėgrąžų ir melionų sėklomis bei linų sėmenimis.

Dietologai sutaria, kad visagrūdė duona yra pati sveikiausia iš visų duonos rūšių, nes joje gausu B grupės vitaminų ir ląstelienos. Be to, skaidulinės medžiagos, kurių taip pat daug šioje duonoje, gerina virškinimą.

Netrukus bendrovė ruošiasi pristatyti ir daugiau naujienų, atskleidžia R. Ramanauskienė. Tarp jų – naujo tipo duonos su įvairiais priedais, taip pat speciali kalėdinė duona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.