5 paprasti būdai, kaip tuoj pat sulieknėti nebadaujant

Jeigu norite tilpti į savo aptemptus universiteto laikų džinsus, jums nebūtina litrais srėbti stebuklingąją kopūstienę, apie kurią „Skonis“ pasakojo jau anksčiau (jei vis dėlto, jus domina jos receptas, jį galite rasti čia).

Greitai sulieknėti galima ir nesilaikant alinančių dietų.<br>123rf nuotr.
Greitai sulieknėti galima ir nesilaikant alinančių dietų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2017, 7:15 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:49 AM

Tiesiog kartais jaučiamės išsipūtę ir sunkesni. Moterims taip ypač būna prieš mėnesines. Taip gali nutikti ir dėl išvakarėse suvalgytos picos.

Dažnai šį išsipūtimą lemia laikinai organizme susikaupęs vanduo, kurio, pasirodo, galima pakankamai nesunkiai atsikratyti ir greitai sumažinti savo apimtis bei tilpti į pamėgtus drabužius.

Tad štai ką reikėtų daryti.

1. Nusiraminkite.

Susilaikykite nuo visą vakarą trunkančio verkimo, įsikniaubus į pagalvę.

Streso metu organizmas gamina kortizolį, skatinantį kūną kaupti vandenį, paaiškino Majamyje (JAV) veikiančio sporto klubo treneris Seanas Garneris interneto portalo „Delish“ žurnalistei.

Kortizolio kiekį galite sumažinti pakankamai išsimiegodami ar užsiimdami tokia atpalaiduojančia veikla, kaip joga, meditacija ar kvėpavimo pratimai“, – paaiškino treneris.

2. Vartokite mažiau angliavandenių.

Bent laikinai susilaikykite nuo picos ir bandelių. Karbohidratai, kurie raumenyse yra išsaugomi kaip glikogenas, sunaudoja daug vandens.

„Kiekvienas sukauptas angliavendenių gramas talpina savyje 4 gramus vandens“, – paaiškino dietologė iš Niujorko Laura Cipullo.

Taigi atsisakykite duonos, makaronų, užkandžių kuriuose yra cukraus, derinkite tai su didesniu išgeriamo vandens kiekiu, tai kūnui padės greitai suplonėti.

3. Sumažinkite druskos suvartojimą.

Nevartokite per daug druskos, nes didelis jos kiekis kaupia vandenį. Todėl gerai išstudijuokite produktų, kuriuos vartojate sudėtį, siūlė S.Garneris.

Šaldytas maistas, rūkyta ir sūdyta žuvis bei mėsa, dalis salotų užpilų yra perpildyti druska. Tą patį galima pasakyti ir apie daugelio maitinimo įstaigų patiekalus.

S.Garneris įspėjo nesileisti apgaunamiems tokių formuluočių, kaip „be glitimo“ ar „liesi produktai“. Net ir atrodytų sveikuose produktuose gali būti daug druskos.

4. Gerkite daugiau vandens.

Atrodytų, kuo mažiau vandens organizme, tuo mažiau svorio, tiesa? Pasirodo, ne! Jeigu norite sumažinti kūno apimtis, turite gerti daugiau vandens.

„Gali atrodyti, kad tai prieštarauja logikai, tačiau taip atsikratysite druskos pertekliaus organizme, – teigė S.Garneris. – Kai neišgeriate pakankamai vandens, organizmas jį kaupia. Tačiau kai organizmą paskandinate vandens pertekliuje, tada organizmas bando juo atsikratyti“.

Beje, kol bandote sumažinti kūno apimtis nevartokite alkoholio, nes jis dehidratuoja organizmą, todėl jis bando sukaupti kuo daugiau vandens, dėl ko atrodome išsipūtę.

5. Sportuokite.

Stenkitės nepraleisti sporto – tai gali laikinai organizmą priversti netekti šiek tiek vandens. Taip teigė L.Cipullo.

Tačiau prakaituodami sporto salėje taip pat nepamirškite gerti vandens. Jūsų tikslas nėra prarasti pavojingai didelį vandens kiekį.

Anot S.Garnerio, sportas organizmą priverčia vandenį permesti į raumenis, dėl ko kūnas ima atrodyti tvirtesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.