Dietologai atskleidė visą tiesą apie kefyrą

Kefyras yra lietuvių mėgstamas ir dažnai vartojamas rauginto pieno produktas.

 Apie kefyro naudą kalbama vis dažniau.<br> 123rf.com nuotr.
 Apie kefyro naudą kalbama vis dažniau.<br> 123rf.com nuotr.
 Apie kefyro naudą kalbama vis dažniau.<br> 123rf.com nuotr.
 Apie kefyro naudą kalbama vis dažniau.<br> 123rf.com nuotr.
 Labai mažiems vaikams duoti kefyro nerekomenduojama.<br> 123rf.com nuotr.
 Labai mažiems vaikams duoti kefyro nerekomenduojama.<br> 123rf.com nuotr.
 Apie kefyro naudą kalbama vis dažniau.<br> 123rf.com nuotr.
 Apie kefyro naudą kalbama vis dažniau.<br> 123rf.com nuotr.
 Apie kefyro naudą kalbama vis dažniau.<br> 123rf.com nuotr.
 Apie kefyro naudą kalbama vis dažniau.<br> 123rf.com nuotr.
 Esant padidėjusiam skrandžio rūgštingumui kefyro gerti nerekomenduojama.<br> 123rf.com nuotr.
 Esant padidėjusiam skrandžio rūgštingumui kefyro gerti nerekomenduojama.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 8:06 AM

Jį geriame vieną, juo užsigeriame įvarius patiekalus. Be kefyro sunkiai įsivaizduojami ir vieni populiariausių lietuviškų patiekalų – šaltibarščiai ar keptos bulvės.

Pastaruoju metu vis daugiau kalbama apie šio gėrimo naudą sveikatai ir dėl to kefyrą pamėgsta vis daugiau žmonių visame pasaulyje.

Tad kuo gi mums naudingas kefyras ir kam jo nevertėtų rinktis? Štai ką sako dietologai.

Pieno bakterijos

Ne visi žino, kad kefyre esantys probiotikai yra, galima sakyti, identiški žarnyno mikrofloros laktobakterijoms, atsakingoms už virškinimą.

Tad kefyrą galima laikyti daugiausiai naudos virškinamajam traktui teikiančiu produktu.

Imuninės sistemos ląstelės

Vėlgi ne visi žino, kad daugiausia imuninės sistemos ląstelių gyvena žmogaus žarnyne.

Bet tik tokiu atveju, jeigu žarnyno mikroflora yra tinkamos būklės ir joje yra pakankamai pieno bakterijų, o rūgštinė pH aplinka nepažeista.

Taigi, jeigu geriate kefyrą, tai padeda pagerinti žarnyno mikroflorą ir kartu sustiprina imunitetą.

Padidėjęs skrandžio rūgštingumas

Žmonės, kuriems būdingas toks sutrikimas, kaip padidintas skrandžio rūgštingumas, neturėtų gerti kefyro, įspėjama interneto puslapyje „Novosti N“.

Vaikai ir kefyras

Vaikams, kaip ir suaugusiems, gerti kefyrą yra naudinga, nes jis pagerina virškinimą.

Tačiau medikai labai rekomenduoja neduoti kefyro jaunesniems nei 7 mėnesių kūdikiams, nes jų virškinamojo trakto organų gleivinė dar nėra pasiruošusi šiam produktui.

Anksčiau buvo pastebėta atvejų, kai kefyras suerzindavo kūdikių skrandžio gleivinę ir todėl prasidėdavo vidinis kraujavimas.

Kokį kefyrą gerti – riebų ar ne?

Priešingai paplitusiai nuomonei, mitybos specialistai nerekomenduoja gerti visiškai neriebaus – 1 arba 0 proc. riebumo – kefyro.

Taip yra todėl, kad neriebiame kefyre nėra riebalų ir juose tirpių vitaminų. Tad geriant neriebų kefyrą blogai įsisavinamas vitaminas D ir todėl iš organizmo išplaunamas kalcis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.