Nustebsite sužinoję apie produktus, kurie padeda mesti rūkyti

Tie, kurie bandė mesti rūkyti, patvirtins: reikia daug valios pastangų. Ne tik dėl to, kad nikotinas sukelia priklausomybę, bet ir labai sunku atsikratyti įpročio kartkartėmis atsikelti nuo stalo ir padaryti rūkymo pertraukėlę.

Po stiklinės pieno cigaretės dūmas nebe toks malonus.<br>123rf nuotr.
Po stiklinės pieno cigaretės dūmas nebe toks malonus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2018, 3:07 PM

Bet ar žinojote, kad tam tikri maisto produktai arba gėrimai gali padėti suvaldyti norą išeiti parūkyti? Juos išrinko „The Daily Meal“.

Ženšenis. Studijos parodė, kad ženšenis blokuoja malonumo neurotransmiterį dopaminą, kuris išsiskiria rūkant. Ženšenis tiesiog sumažina malonumo jausmą, kurį patiria rūkaliai.

Pienas. Duke'o universitete atlikta studija parodė, kad rūkaliai, prieš rūkydami išgėrę stiklinę pieno, pripažino: dūmo skonis buvo bjaurus, kartus. Taigi, išgerkite pieno arba jogurto prieš eidami parūkyti, ir cigarečių patys nebenorėsite. Siūloma netgi pamirkyti cigaretes piene ir išdžiovinti – poveikis bus tas pats.

Daržovių užkandžiai. Supjaustykite juostelėmis morkų, salierų, agurkų, cukinijų – kramykite jų prieš eidami rūkyti. Jų poveikis – panašus kaip pieno: cigaretės dūmas nebeatrodys malonus.

Apelsinai, citrinos, granato vaisiai. Juose yra vitamino C, kurio trūksta rūkalių organizme. Kai jo yra pakankamai, lengviau atsispirti norui parūkyti.

Sūrūs užkandžiai. Kai kuriems žmonėms jie taip pat sumažina potraukį rūkalams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.