Rytais geriate vandenį su citrina? Štai ką reikėtų žinoti

Jeigu norėdami pagreitinti medžiagų apykaitą, numesti svorio ir siekdami greičiau išsibudinti rytą pradedate išgerdami stiklinę karšto vandens su citrina, sužinoję apie šalutinį tokio gėrimo poveikį galite suabejoti, ar verta tai daryti.

 Kas jums svariau – spindinti šypsena ar plokščias pilvukas?<br> 123rf.com nuotr.
 Kas jums svariau – spindinti šypsena ar plokščias pilvukas?<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-20 08:03

Kas jums svariau – spindinti šypsena ar plokščias pilvukas? 

Odontologai įspėja, kad karštas vanduo padidina citrinų rūgšties neigiamą poveikį. Dėl šios rūgšties gali suminkštėti ar nusidėvėti dantų emalis. Ilgainiui, jeigu tokį gėrimą gersite reguliariai, tai gali lemti ir dantų emalio eroziją.

Dėl to gali imti gesti dantys. Be to, vos viršutinis emalio sluoksnis nusidėvės, pradės šviesti po juo esantys tamsesni dantų audiniai. Todėl šypsena praras švytėjimą, kurio nepadės sugrąžinti jokia balinamoji dantų pasta, įspėja interneto puslapis „Eat this, not that!“

Laimė, nereikia visiškai atsisakyti vandens su citrina, norint išsaugoti ir gražią šypseną, ir turėti dailią figūrą. Tiesiog reikėtų išgerti vandenį vienu ypu, užuot gurkšnojant po truputį, kad rūgštys jūsų dantis veiktų trumpesnį laiką.

Arba, užuot rinkęsi karštą vandenį su citrina, galite gerti šaltą citrininį detoksikuojantį vandenį, kuris sveikatai teikia tokią pat naudą.

Jeigu jums priimtinesnis pastarasis variantas, pasidarykite detoksikuojantį vandenį, sumaišę citrinos sultis su agurko ar apelsino arba kito citrusinio vaisiaus, turinčio detoksikuojančio poveikio, riekelėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.